E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

WIG WAM – Wall Street (Frontiers Records)

1. Wall Street
2. OMG! (Wish I Had A Gun)
3. Victory Is Sweet
4. The Bigger The Better
5. Bleeding Daylight
6. Tides Will Turn
7. Wrong Can Feel So Right
8. One Million Enemies
9. Try My Body On
10. Natural High
11. Things Money Can't Buy
 

 

Wig Wam, frustar ni kanske och fnyser föraktfullt. Var de inte de där spandexfjantarna som var med i eurovision för några år sedan. Mycket riktigt. Sju år sedan för att vara exakt. Men inget har ändrats. Glam metal för hela slanten. …

Med fjärde plattan håller de fanan högt men lite utveckling kan skönjas i låten ”Bleeding daylight” som låter som en helt annan grupp. Jag får lite H.I.M. och Kamelot-vibbar av detta. Inte lika gotiskt kanske men ändå gjord med betydligt mer allvar än i vanliga fall. Bryter av snyggt och får en att haja till. Stark låt!

Joe Elliot ringde förresten och ville ha sin låt tillbaka. Jag syftar då till ”The bigger the better” som låter som Def Leppard när de är som allra glammigast. Kungligt, för att använda ett modernare uttryck.

Och kan ni tänka er, de avslutar med en instrumental låt! Kanhända är det till och med en hyllning till Gary Moore då det liknar lite hans instrumentala låtar. Men det låter jag vara osagt. Innan dess så bör ni inte missa ”Natural high” heller. Cool låt! Balladen heter ”Tides will turn” och är lite för högtidlig för min smak tyvärr, men alltid finns det någon som går igång på det också.

Sammanfattningsvis överträffade de inte sin senaste platta från 2010 utan jag vill påstå att de är väldigt jämna. Ett plus dock för ”Bleeding daylight” som låter ana att det finns mer att hämta från det här bandet än vad vi trodde. Betyget blir därför klart godkänt med lite råge!

www.wigwam.no/index.html

www.myspace.com/wigwamania

 

6,5 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna