E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

ArtRock MySpace

 
 

 

 

ASIA – XXX (Frontiers Records)

1.Tomorrow The World 6:47
2.Bury Me In Willow 6:01
3.No Religion 6:36
4.Faithful 5:37
5.I Know How You Feel 4:53
6.Face On The Bridge 5:59
7.Al Gatto Nero 4:36
8.Judas 4:43
9.Ghost Of A Chance 4:21
 

 

Japp, 30 år och still going strong kanske man skulle kunna säga. ASIA visar inga tecken på att tackla av här inte. De är tillbaka med ett knippe bra poplåtar klädda i sin patenterade pompösa rockskrud. Snyggt? Jomenvisst, med så vassa låtar som ”Tomorrow the world”, ”Bury me in Willow”, “I know how you feel”, “Face on the bridge” och “Ghost  of a chance” så är det bara att tacka och ta emot.

Allt finns här, John Wettons behagliga baryton-röst, Geoff Downs synthfanfarer och kluriga små inlägg, Steve Howes vackra gitarrspel och trumguden Carl Palmer förstås. Inför releasen får man intrycket att de vill visa att de kan vara lika bra idag som på debutalbumet för 30 år sedan. Sätter man dessa två plattor bredvid varandra så finns det många likheter. Det som däremot inte går att komma ifrån är att John Wetton låter äldre och tar inte i på samma sätt som han gjorde förut. Steves gitarrspel är också något mer lågmält. I övrigt hör jag ingen skillnad.

Förra plattan gav jag i ett svagt ögonblick hela 9,5 poäng. En smula förhastat av mig så här i efterhand kan jag tycka. En 8:a känns mer verklighetsnära och det är vad jag vill ge nya skivan också.

Roligt också att Roger Dean än en gång gjort omslaget så som bara han kan.

Deluxeversionen kommer att innehålla ett extraspår samt en remix av ”I know how you feel” tillsammans med en DVD, så håll utkik efter den så får ni full valuta för pengarna.

http://originalasia.com

 

8 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna