E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

LITTLE RIVER BAND – Cuts Like A Diamond (Frontiers Records)

 

1. The Lost And The Lonely
2. Forever You Forever Me
3. Cuts Like A Diamond
4. You Dream I'll Drive
5. I'm An Island
6. Way Too Good
7. What If You're Wrong
8. Where Do I Run
9. Someone
10. Who Speaks For Me; Love Is
 

 

Åh, detta band tar mig tillbaka i tiden. Till 1984 närmare bestämt. En kompis hade då köpt skivan ”Playing to win” och jag föll som en fura. Vilken cool produktion (Spencer Proffer) och vilken suverän sångare (John Farnham) plus att det var bra låtar. Framförallt ”When cathedrals where white” som ofta hänger med på mina samlingsskivor än idag. Skivan efter blev tyvärr den sista med John Farnham som sångare. Han fick ju som ni kanske kommer ihåg, en hyfsat framgångsrik solokarriär. (Vilket han även hade haft innan han gick med i Little River Band 1982-1983, fast då bara i hemlandet Australien.)

Det var historiken. Idag är det 2013 och sångaren heter idag Richard Herring. Det går inte att jämföra dessa men Richard gör ett gott jobb och inledande singeln ”The lost and the lonely” fastnar på en gång. Detta är soft mogenpop/rock av högsta klass. Snygg produktion också där alla instrument framhävs utan att det blir grötigt. Vill även framhäva den snygga stämsången.

 Jag gillar verkligen detta och nynnar med i de flesta av låtarna redan vid första lyssningen. Måhända lite ”gubbig” musik men ack så bra!

p.s. Om ni gillade denna skiva så kolla även upp deras ”Get lucky” från 1990. Den är i precis samma stil! (samma sångare också)

http://littleriverband.com

 

7 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna