E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

SEVENTH KEY – I Will Survive (Frontiers Records)

 

01. I Will Survive
02. Lay In On The Line
03. I See You There
04. It's Just A State Of Mind
05. Sea Of Dreams
06. Time And Time Again
07. When Love Sets You Free
08. Down
09. The Only One
10. What Love's Supposed To Be
11. I Want It All
 

 

Kansas har inte gjort något nytt sedan år 2000 och kanske tröttnade Billy Greer på att vänta längre. Så han släppte låtarna tillsammans med gamle vapendragaren Mike Slamer istället under namnet Seventh Key. Det kunde lika gärna ha varit en ny platta med Streets (som de hade ihop första halvan av 80-talet). Hur som helst så är Kansas-influenserna övertydliga så det skulle lika gärna kunnat vara en ny Kansas-platta om han lyckats skrapa ihop hela bandet.

Låter det schizat?

Ja, ibland kan det vara svårt att veta vilken fot man ska stå på när man har/haft benen i flera olika band. Allt smälter ihop och en enda personlighet tar till sist över alltihop.

Denna platta består dock av mogen melodiös rock och det är lätt att ta till termer som gubbigt och gaggigt. Själv tycker jag det låter ganska bra även om det mesta inte gör så bestående intryck. Inledande blinkningen till Flying Colours ”Blue ocean” är i alla fall en härligt svängig och snygg låt. ”Lay it on the line” låter som Uriah Heep möter Deep Purple möter Kansas. Inte tokigt alls!

Mer sådant hade höjt denna skiva till skyarna. Tyvärr drar de ner tempot i lite väl många låtar. Därför blir betyget inte genomgående bra men snudd på!

www.billygreer.com

 

6,5 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna