E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

Schizofrantik – The Knight on The Shark (Gentle art of music)

 

01.The Knight On The Shark Beside The Ship Which Is Not Sunken Yet
02. Marching Through The Meadow
03. The Human Slaughter Tango
04. Nazis On LSD
05. Psychic Scars
06. Liquid Light
07. Thanx Dog

 

 

Schizofrantik är en trio stark konstellation från Tyskland vilka här presenterar en sannerligen varierad musikupplevelse. Experimentellt, progressivt, fusionrock ja till och med en del tangotakter återfinns i detta musikaliska verk. Inspirationen eller musiken som beskrivs infolappen härleder till band, artister som Frank Zappa, Gentle Giant, King Crimson och Primus.

Som ni kanske redan förstått finns här många intryck att insupa, detta på både gott och ont. Albumet känns vid första lyssningen lite splittrad och kanske skrämmer iväg lyssnaren, tar man sig tid och återspelar skivan (som man alltid bör göra) kommer dock belöningen med en del guldägg. För min egen del är de mest experimentella avsnitten inte riktigt min melodi men när spår som Marching Through The Meadow körs med sitt gungande komp vilket snyggt övergår till den lekfulla The Human Slaughter Tango. Reggae takter som blandas upp med pompösa sektioner och på toppen av det ”finsk” tango med dragspel. Går inte att undgå att dra på smilbanden här, man blir glad helt enkelt. På avslutande Thanx Dog hamnar vi mer i det symfoniska landskapet och skönt långsamt gitarrspel genomsyras låten.

Skickliga musiker där en del musikaliska tankar går till svenska The Flower Kings, de har dock en bit kvar till blomsterkungarnas nivå men en bit på väg är de allt ändå.

www.facebook.com/Schizofrantik

 

6,5/10

Conny Myrberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna