E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

The Black Noodle Project – Ghosts & Memories (Progressive Promotion Records)

 

1 - The Wanderer of Lost Moments
2 - They Live, We Sleep
3 - The Owls (are not what they seem)
4 - Shades of Tomorrow
5 - Voices from Yesterday
6 - Ghosts
7 - A Purple Memory
 
Jerome Grima: Guitar, Bass, Vocals
Sebastien Bourdeix: Guitars
Fabrice Berger: Drums
 

 

Psykedelisk progressiv rock tror jag att det kan kallas, det som The Black Noodle Project levererar på sin platta Ghosts & Memories. Långa svepande monotona passager varvat med snygga harmoniska melodier och, vid några tillfällen, lite hårdare riff.  Mycket påminner om Pink Floyd och det mesta går i moll.

Att bandet har både Pink Floyd och Porcupine Tree som förebilder går inte att ta miste på. Inte heller att filmmusik av bl.a. John Carpenter och Angelo Badalamenti varit en stor inspirationskälla. Faktum är att den något dystra monotonin i musiken helt klart ger lite ”rysar-vibbar”. Som hommage till Badalamenti har plattans tredje spår fått namnet ”The Owls (Are Not What They Seem)” och i en spoken word-strof nämns de välkända raderna från Tvin Peaks – ”Fire, walk with me”.

Personligen så tycker jag att detta är en platta som skulle kunna lämpa sig ypperligt för hörlurslyssning i ett mörkt rum. Det är stämningsfullt, suggestivt, mycket välspelat, och trots de ovan nämnda influenserna, även ganska eget och originellt. Min enda invändning mot plattan och framförallt mot just koncentrerat hörlurslyssnande är den lite tråkiga ljudbilden. Jag har ingen aning och vare sig inspelningsbudget eller tekniska förutsättningar men ljudet som borde varit mjukt och behagligt är lite skramligt och burkigt. Tyvärr förlorar Ghosts & Memories rejält på det. 

 

Betyg 6/10

The Black Noodle Project

 

Eric Eklund

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna