E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

BERGGREN KERSLAKE BAND (BKB) – The Sun has Gone hazy (AOR Heaven)

 

1. Walk Tall 5.29
2. Super Sonic Dreem 4.18
3. MY MY 6
4. The Sun Has Gone Hazy 5.05
5. Free 4.19
6. Fools Asleep 4.13
7. As Time Goes By 5.18
8. Rock´n´Roll Gangsta 5.20
9. Back On The Road Again 5.58
10. Born Again 4.55
 

 

Stefan Berggren spelar både gitarr och keyboards förutom att sjunga. Han har tidigare varit med i band som Company Of Snakes och Snakes In Paradise. Nu har han slagit sig ihop med trummisen Lee Kerslake. Känd från musikhistorien för sina insatser i bandet Uriah Heep. De hade då träffats och jobbat ihop vid några konserttillfällen. Nu skulle de då göra en hel skiva tillsammans. Det mesta är inspelat i Berggrens egen studio men mixad av Lennart Östlund (ABBA, Led Zeppelin) i Polarstudios. Alla utom första låten ”Walk tall”.

Musikaliskt låter det 70-talsretro för hela slanten. Det är ju några band som rider på den vågen och ganska framgångsrikt dessutom. Frågan är då om BKB får plats att surfa på denna våg eller om vågen nu har gått lyssnarna förbi. Låtarna i sig känns rustika och orglarna/moogarna ligger ofta i fokus. Berggren kanske sjunger en aning lite för nonchalant i tron att det ska bli lite bättre uttal då. Nu finns det grupper med sämre uttal så det är inte under all kritik. Tänk Conny Bloom och liknande.

Jag tvivlar inte en sekund på att BKB har kul när de spelar ihop och att de brinner för sin musik, men som lyssnare blir man inte lika entusiastisk. Efter några lyssningar kan man skala bort alla låtar utom en. ”Super sonic dream” med sitt riviga trumintro och flirt med Blondies gamla ”Call me” är cool. Okej, ”My, my” har sina sidor också. Ger skivan godkänt men inte klart godkänd.

Facebook BERGGREN KERSLAKE BAND

 

5,5 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna