E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

KINGDOM COME – Outlier (Steamhammer)

 

1. God Does Not Sing Our Song
2. Running High Distortion
3. Rough Ride Ralleye
4. Let the Silence Talk
5. Holy Curtain
6. The Trap is Alive
7. Skip the Cover and Feel
8. Don't Want You to Wait
9. Such a Same
10. When Colors Break the Grey
 

 

Den gamle dramaturgen Lenny Wolf är tillbaka. Första singeln ”God does not sing our song” lovade gott och lät som en uppryckning (läs tillbakagång). Jag som håller ”Should I” från 1991 som en enastående låt (från en i övrigt utmärkt platta) började vädra lite morgonluft. Skulle vargen få till ett till album av samma rang?

Nja, han envisas fortfarande med sina lite kakofoniska bakgrunder men han får till det emellanåt. På ”Rough ride ralley” har han lyckats förena lite ”moderna” ljud i sin ljudbild med en fin melodi. Den föll jag för direkt och kommer troligtvis spela sönder närmsta framtiden. Jag älskar det desperata och hjärtskärande sättet han sjunger på här. Avslutande ”When colours break the grey” är inte heller dum.

Det som talar mot skivan är att han verkar vara en studionörd som sagt. Det är lite för mycket pålägg. Hade önskat en renare ljudbild och mer band-känsla. En blandning av de tre-fyra första skivorna ungefär. Med det sagt hyllar jag ändå hans försök att förena nutid med dåtid och det lyckas fantastiskt väl i ”Rough ride ralley” som sagt. En klart godkänd skiva men inte mer.

www.facebook.com/kingdomcome.official

 

6 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna