E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

SPARZANZA – Circle (Spinefarm)

 

1 Bradycardia
2 Pine Barrens
3 Underneath My Skin
4 Breathe
5 Into The Unknown
6 The Contract
7 Enemy Of My Enemy
8 As I Go Away
9 Black
10 Death Dont Spare No Lives
11 Do What Thou Wilt

 

 

Sparzanza är ett lite speciellt band. De har liksom Mustasch lyckats skaffa sig en egen identitet och känns igen när man hör dem. Mestadels tack vare att de mitt i allt det aggressiva även har melodier, hooks och starka refränger. Allt är förstås inte bra men med några bra låtar per skiva bygger de sakta men säkert upp en fantastisk setlista. Detta blir nu sjunde skivan de släpper sedan första alstret 2001.

På denna skiva har jag framförallt behållning av inledande ”Pine barrens” som är en stark och bra mangellåt. Balladen ”As I go away” är även den stark och känslosam. ”Black” känns som en radiofavorit med sin lättrallade refräng. Min personliga favorit är dock ”Breathe” som bara manglar på skönt i refrängen där sångaren helt enkelt vrålar ut ordet ”breeeeeeeathe” på ett superbt sätt. Kan bara gillas!

Sparzanza ångar som sagt på och så länge de gör några låtar med melodier på varje skiva så är jag en trogen fan. Ska bli kul att se dem live igen på Sweden Rock i sommar. Skivan är dock inte genomgående bra i mina öron men klart godkänd.

Favoriter: ”Breathe” och ”Pine barrens”

www.sparzanza.com/music-videos/circle

 

6 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna