E-Mail

info@artrock.se

 

Konsertrecensioner

 

 

 

 

GOTTHARD
Special Guests: Chains
 
Göteborg, Brew House
23 Februari 2010
Text o bild: Andy Flash


 

Chains

Relativt nytt osignat Malmö band fick chansen att starta kvällen. Någon nämnde H.E.A.T innan giget att Chains skulle låta som typ... 6 låtar senare så kunde man bara säga att släng er i väggen H.E.A.T. Bandet bjuder på en härlig mix av Def Leppard, Mr. Big, Whitesnake mm.
Alltså en rejäl dos av melodic hardrock. De 5 killarna (och alla under 20) impade stort och med bra variation bland låtarna.

Visst finns det saker att jobba på men redan nu så ser/hör man en gigantisk potential i Chains.
När väl debut plattan kommer så kommer dom inte bara att ta Sverige med storm utan det finns en väldigt stor chans att Chains kommer att ta hela världen i hand i en snar framtid.
Som man säger over there...The journey have just begun. Och som man säger over här....Stort jävla lycka till!!!!!


1. INTRO:
2. GIVE IT TO ME
3. THE ONE
4. A TIME TO BELIEVE IN
5. CRYIN' IN THE NIGHT
6. WILL TO FLY
7. DEEP IN THE NIGHT

http://www.myspace.com/chainsband

 

Gotthard

Detta var tredje gången jag såg Gotthard och första gången utanför Sweden Rock Festival (2006 & 2008). Och framför allt sedan första gången på SRF då man blev fullständigt golvad av hur bra detta band är och det är bara att lyfta på hatten igen och konstatera att Gotthard är ett fantastiskt bra live band. Alla låtarna växer ett par cm ifrån studioversionerna.
Unspoken Words funkar kanon som öppningslåt och Right from Wrong är min favorit ibland de nya låtarna som nog blev 1m bättre live. Sångaren Steve Lee är en FRONTMAN (ja det räcker så ;). Resten av bandet går inte av för hackor dom heller för den delen. Det är ett band som lyser och visar glädje på scen.

Need To Believe plattan som kom 2009 är väl presenterad med 7 låtar. Och det är något som jag gillar. Har man ett nytt album som man tror på så ska det spelas mycket låtar ifrån det.
Finns alltför många band med runt 15-30 års karriärer som är kaxiga om deras nya platta vid skivsläpp och sedan spelas 1-2 låtar vid turné. Vid ett headline gig som Gotthard ikväll så är minimum 5st ifrån senaste plattan ett krav i mitt tycke. Så rejält stor tumme upp för detta.

Hur man annars har fördelat setlistan är väl kanske mer diskutabelt:
Gotthard (1992)- från debuten spelas Hush och Angel.


Dial Hard (1994)- Konstigt nog så spelas det få låtar ifrån album nr 2. Mountain Mama är väl den låten som har spelats mest ifrån Dial Hard men ikväll så får vi inte höra någonting ifrån denna platta.


G. (1996)-3 låtar (Sister Moon, Make My Day & One Life One Soul) och även Immigrant Song kan man väl lägga till G. som finns som bonus track på vissa versioner av detta album.
Saknad i setet ikväll vill jag säga är In The Name.
Open (1999)-Även detta är en platta som låtar spelas väldigt lite ifrån live de senare åren.Ikväll är Open nollad tyvärr.


Homerun (2001)-Endast Heaven spelas ifrån Homerun denna kväll.
Under det akustiska setet då publiken får skrika ut vad dom vill höra så vill jag nog påstå att den låten jag hörde ropas mest var Eagle,men ingen reaktion ifrån bandet denna kväll.


Human Zoo (2003)-Top Of The World är den enda låten som spelas ifrån Human Zoo ikväll. Titelspåret hade gärna få komma in i setlistan för min del.


Lipservice (2005)-Hmmmm ja "endast" 3st (All We Are Are,Lift 'U' Up & Anytime Anywhere) blir spelade ifrån Lipservice och det är väl nu man rejält hajar vilken stor låtskatt Gotthard har när man kan lämna låtar som Dream On, I Wonder och Said & Done mm utanför setet och man ändå kommer hem helnöjd.


Domino Effect (2007) - Samma sak här som med Lipservice "endast" 3st (Gone Too Far, Falling & The Oscar Goes To). Ingen Master Of Illusion,Come Alive eller The Call.
Need To Believe (2009)-7st (Shangri-La, Unspoken Words,Need To Believe,Unconditional Faith, I Don't Mind,Right From Wrong & I Know You Know). Nya singeln Don't Let Me Down lyser med sin frånvaro.


Ljudet är helt perfekt rakt igenom.
Lite över 100 min bjuder herrar på och det är bra ifrån start till mål.
Hmmm jag försöker komma på något med denna kväll att ge minus för...ok då jag får väl ge minus till att det var en tisdag. Hoppas på en lördagskväll nästa gång då :)

1. INTRO:
2. UNSPOKEN WORDS
3. GONE TOO FAR
4. TOP OF THE WORLD
5. NEED TO BELIEVE
6. HUSH (joe south)
7. I KNOW,YOU KNOW
8. MAKE MY DAY
9. RIGHT FROM WRONG
10. DELAY FROM HELL (GUITARSOLO: FREDDY SCHERER)
11. UNCONDITIONAL FAITH
-----------------------------------------------------------------------------------
Acoustic Set (Steve Lee & Leo Leoni)
12. FALLING
13. ONE LIFE, ONE SOUL
14. ANGEL
15. HEAVEN
------------------------------------------------------------------------------------
16. SHANGRI-LA
17. ALL WE ARE
18. I DON'T MIND (Inc: GuitarDuel:Leo & Freddy)
19. THE OSCAR GOES TO
20. LIFT 'U' UP
21. GUITARSOLO: LEO LEONI
22. SISTER MOON *
23. ANYTIME ANYWHERE
24.
IMMIGRANT SONG (led zeppelin)

 

av Andy Flash