E-Mail

info@artrock.se

 

Konsertrecensioner

 

 

 

 

Blind Guardian + Steelwing (support)

Fryshuset – Stockholm 23 okt 2010

Text Peter Dahlberg

 

Tid :  kl 19.00

Publik: c:a 1400 hängivna fan

Merchandise: Jag köpte en snygg långärmad tröja med senaste omslaget som tryck och bandloggan på ena ärmen för ynka 250 riksdaler.

Förbandet Steelwing går på scenen ungefär vid halv åtta och kör sin lite Iron Maiden-inspirerade metal kryddat med Rob Halford-skrik. Sångaren bjöd på några riktigt höga skrik under kvällen och bästa låten tyckte jag var ”Kill or be killed” som är en riktig heavy metal-smocka! De gör bra ifrån sig i övrigt och får större delen av publiken med sig när det gäller att klappa händer, sjunga med eller luftfista. Bra jobbat och ljudet var skitbra!

--------------------------------------

 

Blind Guardian går på efter att scenen gjorts om lite till ett öronbedövande jubel; ”Hansi, Hansi, Hansi”. Efter inledande ”Sacred world” från senaste plattan så deklamerar Hansi att det kommer att bli en lång kväll, och publiken jublar förstås.

-          Welcome to……

-          DYIIING!!!!! vrålar alla samtidigt

Jag känner hur killen bakom dränker mig i sin saliv och killen bredvid mig försöker hela tiden ta min plats. Då vet man att man står ganska bra. Jag stod längst fram fast åt sidan och Hansi kom över till oss ett par gånger för att hälsa och ta i utsträckta händer.

Detta är tredje gången jag ser Blind Guardian och jag måste säga att de har en nästan löjligt hängiven publik. De älskar bandet och bandet älskar dem tillbaka, det märktes. Hansi sa först att det inte blir någon ”Majesty” ikväll men när publiken ropat efter den två gånger så spelade de den som extranummer. Bandet och Hansi var riktigt taggade och log ofta under spelningen!.

Tyvärr fick jag nog av trängseln vid ”Tanelorn” och när de skulle spela evighetslåten ”And then there were silence” så orkade jag inte längre. Trots att jag missade extranumren är jag mycket nöjd med konserten i övrigt. Bara ”Fly” knäcker ju så att det räcker!

 9 / 10

(för att de ändrade sig och lade till ”Majesty” – det är kärlek – tyvärr orkade jag inte med trängseln under hela konserten men det ska ju inte ligga bandet till last. Däremot saknade jag ”Born in a Mourning Hall” )

Peter Dahlberg

 
Youtube
Blind Guardian - The Bard's Song (In the Forest)
Blind Guardian - A Past and Future Secret