E-Mail

info@artrock.se

 

Konsertrecensioner

 

 

 

 

VULKAN - ALBUMSLÄPP "MASK OF AIR" + SUPPORT THE LYNDON SEVEN
Tempel, Karlstad 2/12-2011
Text och bild Helena Kernell

 

THE LYNDON SEVEN

VULKAN

VULKAN

 

Kvällens uppvärmare The Lyndon Seven röjer igång med ett svängande 70-talssound som får en del i publiken att gå igång rejält.

Bandet är en trio som har hållit på ett tag och i kväll genomförde de ett ösigt gig. I samband med detta släppte de en mini-cd med tre låtar: Lady Diver, Make Up och Skull Evil.

Efter en stund kliver kvällens huvudakt upp på scenen. Mina förväntningar var minst sagt höga efter att ha lyssnat på några av låtarna tidigare och blivit glatt överraskad över det egna soundet - influerat av band som The Mars Volta och Tool bland annat. Men där Mars Volta ibland tar ett steg för långt och kan bli ganska enerverande är Vulkan mer harmoniska och bygger upp en mörk stämningsbild.

Sångaren Jimmy Lindblad sjunger först med ryggen vänd mot publiken vilket ger en suggestiv stämning. Hans röst är klockren och fyller ut ljudlandskapet. Det svänger rejält emellanåt. Efter några låtar förstärks bandet med en sångerska och ytterligare en person på cello!

Musiken är vacker, melodisk och har många sköna taktbyten. Jag har fastnat särskilt för låten Chimera, med gästsångerska som sjunger på arabiska, men efter flera genomlyssningar av ”Mask of Air” växer låtarna alltmer och jag tycker att det är en rakt igenom stark skiva.

Jag skulle gärna se dem på Slottsskogen Goes Progressiv 2012 - jag tror det skulle bli succe!

Länk: www.vulkanband.com

Av Helena Kernell