E-Mail

info@artrock.se

 

Konsertrecensioner

 

 

 

 

Abramis Brama

Glada Ankan, Karlstad 27/1-2012
Text Helena Kernell

 

 

Äntligen kom ett av Sveriges bästa lirare av tung 70-talshårdrock för en spelning i Karlstad. Glada Ankan är en liten scen och man kommer riktigt nära bandet om man klämmer sig fram till scenen. Jag har sett fram emot att få se dem sedan senaste gången på Slottsskogen Goes Nemis 2009 då de var en riktig höjdpunkt!

Det här är ett band som ger järnet på scen och de öser på med tunga riff, klart influerade av Black Sabbath under Ozzyeran. Bandet har hållt på ett tag och känns rutinerade och väldigt spelsugna! Sångaren Ulf Torkelsson är som ett yrväder och det är ett nöje att höra låtarna från alla fullängdarna, plus Novembercovern ”Men mitt hjärta ska vara gjort av sten”, som ett av extranumren. Jag gillar att de sjunger på svenska och har eftertänksamma texter om livet, Sömnlöshet, politik...texterna fastnar lätt och allsången infinner sig när de spelar ”Säljer din själ” och ”Mamma talar”, ett av extranumren.

Jag kan bara gratulera alla värmlänningar som var på plats och fick en rejäl genomrivning av ett suveränt liveband som Abramis Brama.

Låtlista:
Abramis Brama
Långsamt
Kejsarens Nya Kläder
Nålen
Kylan
Ber om nåd
Vad jag ser
Bilder
Sömnlös
Säljer din själ
Mjölk & honung
Extranr:
Barkbrödslåten/Men mitt hjärta ska vara gjort av sten
Mamma Talar