E-Mail

info@artrock.se

 

Konsertrecensioner

 

 

 

 

Devin Townsend Project

Brewhouse/Göteborg 3/11-2012
Text & Bild Conny Myrberg

 

 

Mr Madman tillika geniet Devin Townsend som har så många saker på gång bara levererar, humorn är en lika viktig del som det musikaliska. Denna afton var inget undantag! Under riggning får vi se den ena humoristiska scenen efter andra på projektorduken. Många skratt blev det och så drar det igång med en kompakt ljudmatta i form av ”Supercrush”. Den tyngre ”Kingdom” tar vid och Devins mer “galna” utrycksform med orden (Stay With Me, Play with me), vilket drag! Fotade även denna kväll och som sig brukar är det dags att avnjuta resten av konserten efter tredje låten.

Efter ytterligare tungt tempofyllda partier kommer en mer lugnare med ”Where We Belong” från senaste plattan och allsång på skansen kan slänga sig i väggen. ”War” och gitarrmattan slår en rätt i nyllet och sedan dags för mer tokerier med ”Colonial Boy ” och 123 123 takter och man bara ler.

”Vampira” strömmar ut i högtalarna och en Devin i form av djävul, sexig vampira samt skellet som spelar instrumenten återses på filmduken. ”Juular” med sitt pumpande tåg är det är bara att kapitulera. Ja konserten är inte bara ljud och ljus utan ett helt koncept med allt! Devin anses ju vara både lite galen och geni och de är bara att hålla med. Mellansnacket är av det rappaste slaget och full av ironi. Såg konserten med tre av mina vänner och alla var mer än nöjda så summan av kardemumman en riktigt bra konsert.

9/10

Conny Myrberg

Setlist:
Supercrush
Kingdom
Regulator
Planet Of The Apes
Where We Belong
War
Colonial Boy
Vampira
Animals
Juular
Grace
Bad Devil