E-Mail

info@artrock.se

 

Konsertrecensioner

 

 

 

 

Katatonia

Sticky Fingers  13/11-2012
Text Conny Myrberg

 

 

Festival på under de ljusa timmarna eller sen kväll på en rockklubb, ja har nu sett Katatonia på båda och kan konstatera att gruppen skall upplevas på den sistnämnda med dov belysning gärna med massor av sk bakljus (alla fotografers mardröm).

Ett helt fullsatt Sticky Fingers en sen tisdagskväll tyder också på gruppens popularitet. Deras mörka nedstämda musik tilltalar även mig så trots tidig arbetsdag nästkommande dag är denna kväll värd ett besök på Sticky.

Senaste plattan Dead End Kings som rätt nyligen kom ut och denna afton inleds också med albumets första spår The Parting, ja nog känner vi igen konceptet från gruppens tidigare alster. Lite tyngre Buildings ljuder i högtalarna och den överlagt rätt lugna publiken börjar mjuka upp.  En del lite äldre godingar som återfinns också på kvällen repertoar och även bandet headbangar i takt.

Jonas Renkse är kanske inte den mest talförde i mellansnacket och oftast gömmer han sitt ansikte i sitt långa hår så en mörk lokal känns som ett rätt element för denna säregna röst eller kanske bättre beskrivet speciella sätt att sjunga på. Påminner en del om Opeth’s Mikael Åkerfeldt som också gjorde growlandet på gruppens tidiga alster.

 

Extranumren och nya Dead Letters tar vid, ja mycket bra musik får vi denna kväll så lite trötta på morgonen är vi mer än gärna.

 

 

 

 

(Med reservation)

1.The Parting
2.Buildings
3.Deliberation
4. My Twin
5.Burn the Remembrance
6.The Racing Heart
7.Lethean
8.Teargas
9.Strained
10.The Longest Year
11.Soil's Song
12.Omerta
13.Sweet Nurse
14.Deadhouse
15.July
16.Day and Then the Shade

Extra
17.Dead Letters
18.Forsaker
19.Leaders