GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Konsertrecensioner

 

Deep Purple support: Uriah Heep 
27/11-2003 Lisebergshallen / Göteborg

Don Airey
Ian Gillan
Roger Glover
Steve Morse
Ian Paice

Mick Box
Lee Kerslake
Bernie Shaw
Phil Lanzon
Trevor Bolder

 

Uriah Heep värmde denna kväll upp publiken med en 60 minuters spelning som borde vara ett två timmars gig. Så bra och med en spelglädje som snart spreds till ett varmt och så gott som fullsatt Lisebergshall. Med en Mick Box med ett ständigt leende och helt suverän sånginsatts av Bernie Shaw rockade HP av byxorna på publiken, som nästan helt dominerandes av män runt 40 års-strecket.

Att alla kan sjunga är ett klart plus och med låtar som Lady in Black, July Morning och Gypsy blir det bara bäst. Nästa gång välkomnar vi Heep som huvudband och då även med låtar från de senaste skivorna.

 

Deep Purple denna kväll visade att dom fortfarande håller hög klass om ej som i forna dagar. Gillan sjung starkare än jag trodde efter all dålig kritik han tidigare fått i press. De högre tonerna får han kämpa för att nå med bristande resultat, de lägre håller fortfarande hög klass.

Inledningen med ”Highway Star” och ”Strange kind of Woman” där rockar DP som aldrig förr. Roger Glover`s och Ian Page samspel funkar till 100 procent. Däremot saknas mystiken från Ritchie Blackmorse personlighet och hans gitarrspel. Steve Morse är mycket skicklig men i DP sammanhang känns hans mera metal liknande spel lite malplacerat. I solot ”Contact lost” visar Steve ett härligt och njutbart gitarrspel utan att för den skull gå i klassisk DP anda. Ett briljant solonummer av Don Airey men även detta passade inte riktigt in. Purple spelade inte bara klassiker utan även några alster från senaste ”Bananas” skivan, bl.a. "House of Pain ” och ”Hunted”. Mitten av showen blev också lite seg men med en avslutande ”Perfect Stranger”, ”Space Truckin” och ”Hush” visar de gamla rävarna var skåpet skall stå.

”Child in time” är väl den man mest saknar men med de höga tonerna som låten har, lär vi endast få avnjuta den på skiva.

Kul att äntligen få se dessa legender, det var värt varenda krona.


 

 

 

 
 

©