GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Konsertrecensioner

 

Saxon 
Trädgårn/Göteborg 19/10-2004


 


Förband till Saxon denna afton var det Göteborgsbaserade bandet Dream Evil. Här presenterade de en ny gitarrist vid namn Mark U Black som ersatt Gus. Senast jag såg DE var som support till Hammerfall, då hade sångaren Niklas Isfeldt problem med sina stämband. Nu frisk lät det riktigt bra genom hela registret.

Ingen ”The Chosen One” denna kväll men dock ”Chosen twice”, ” The book of heavy metal” och om jag nu inte minns fel “Heavy metal in the night”. Kul med introna från två klassiska låtar med Sweet och Queen som övergår till egna alster. ”The prophecy” rockar bra som hela Dream Evil gjorde, med ca. en timmes speltid värmdes publiken upp inför kvällen huvudakt.

Med intro ”The Return” och efterföljande ”Lionheart” var det full fart på rockpubliken i Göteborg. Biff och co fick ta emot hyllningar innan Saxon kunde fortsätta med ”Back To The Wall”. Det är redan rätt varmt i lokalen, ingen ventilation är igång och jackan på herr Byford åker ganska omgående av. Snart spelas min favorit på sista skivan nämligen ”Beyond The Grave”. Det här kändes som det skulle bli en svettigt och lång kväll, den härliga 747 (Stranger in the night) med efterföljande ”Dogs of War” och ”Withfinder General” visar Saxon vad som menas med British Steel.

Den ståtlige engelske vokalisten kanske inte har den mest graciösa scenposerna i världen, vi fick i alla fall se en egen lättare variant av ”headbanging”. När det gäller publikkontakt och scennärvaro tillhör han de bättre i klassen. Det har nu gått två timmar ”Crusader” avslutar kvällens huvudspelning.

Naturligtvis ropas Saxon åter in och ”Never Surrender” ljuder ut i högtalarna. Ett så gott som fullsatt Trädgår’n stormtrivs, så gör även Saxon som levererar ytterligare tre låtar innan kvällens enda lite längre solonummer med gitarrspel från Doug Scarratt spelas. Sista ”sjungmedpublikenstunden” tar vid innan den avslutande ”Wheel Of  Steel” sätter punkt för ett stycke god rockkväll modell bättre :)   

SETLIST:
INTRO:THE RETURN
LIONHEART
BACKS TO THE WALL
POWER AND THE GLORY
MOTORCYCLE MAN
BEYOND THE GRAVE
FLYING ON THE EDGE
HEAVY METAL THUNDER
ARE WE TRAVELLERS IN TIME
BROKEN HEROES
COURT OF THE CRIMSON KING
747 (STRANGERS IN THE NIGHT)
MAN AND MACHINE
TO LIVE BY THE SWORD (Inc:UNLEASH THE BEAST)
STRONG ARM OF THE LAW
DOGS OF WAR
WITCHFINDER GENERAL
CRUSADER

______________________
NEVER SURRENDER
20,000 FEET
SOLID BALL OF ROCK
PRINCESS OF THE NIGHT
GUITARSOLO:DOUG SCARRATT
WHEELS OF STEEL

Conny Myrberg

 

 

 

 

 
 

©