GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Konsertrecensioner

 

Saga 
Trädgårn/Göteborg 7/11-04

Line-up


Christian Thorne Hayes Simpson trummor
Michael Sadler vokal/bas/Keyboard
Jim Crichton bas/keyboard
Ian Crichton gitarr
Jim Gilmour keyboard/klarinett

 

 


Förbandet Mister Kite från Malmö körde på med en hel del bra slingor. Möjligen lite för hård musik för just denna publik, personligen fanns det ändå hel del som kändes helt okej (vi lär säkert höra mer från detta band).

Saga åter i Sverige och naturligtvis vill man inte missa dessa veteraner. Med senaste skivan ”Network” i bagaget var förväntningarna rätt stora, och just första låten på plattan fick inleda denna konsertkväll. Publiken var igång omgående och en leende Mr Sadler kunde fortsätta spelningen med ytterligare en låt ” Keep It Real” från senaste skivan, båda fungerar bra live.

Lite längre in på konserten kommer vi till ”Worlds Apart” delen. Hela skivan spelas i sin helhet, om än inte i rätt ordningsföljd. Plattan som av många anses som en av deras bästa och kanske den som blivit inkörningsporten för flertalet Saga fans.

Picture   Picture (Notera: skivan finns med två olika konvolut).
 

Det är nu bara att insupa alla underbara toner från denna skiva/del av konsert, som börjar med ”On The Loose”, låten som förövrigt blev något av en hit när det begav sig (1981). Konceptet fortskrider tills det är Jim Gilmour`s tur att ta över sången med låten ”No Regrets”, en mycket behaglig röst i en likaså behaglig låt som toppas med klarinettspel av herr Jim. Denna del av spelningen avslutas med ”No Stranger”.
 

Nästa akt tar vid med ”Scratching the surface/ If I Where you”, och ytterligare ett spår ”Believe” från senaste Network skivan, en låt den gamla goda Saga skolan.
 

Slutspurten närmar sig och både publik och band ger järnet ”Give the iron” som vi i väst ibland säger :).
“Don`t Make A Sound”, “You`re Not Alone” och “Don`t Be Late”, är bara så grymt att höra. Naturligtvis ges extranummer med bl.a den obligatoriska ” Humble Stance”, vad mer kan man önska sig en mörk novemberkväll i Svedala?Setlist
On The Air-
Keep It Real-
Carefull
The One
The Runaway
On The Loose
Wind Him Up
Amnesia
Framed
Times Up
The Interview
No Regrets
Conversations
No Stranger
---------
Scratching the surface/ If I Where you
Belive
----------
Don`t Make A Sound
You`re Not Alone
Don`t Be Late
--------
Humble Stanse
Flyer
-------
xxxxx

Conny Myrberg

 

 

 

 

 
 

©