GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Konsertrecensioner

 

Abramis Brama
Sticky Fingers/Göteborg 4/2-2005


 

Det är nu andra gången som jag fått beskåda detta Svenska rockband. Förra gången på utomhusfestivalen i Slottsskogen och nu på den mindre klubbscenen, båda gångerna smittar deras musik av sig på publiken. Längst fram vid scenkanten står headbangarna, lite längre bak dansar de lite mer flummiga och längst bak står betraktaren och stampar i takt.

Här var fullt med folk, mörkt och svettigt, precis som det skall vara när rock skall upplevas. Bandet presenterade både gammalt och nytt material, tungt svettigt basspel från Dennis Berg, Per-Olof Andersson gitarrer flummar ut i märgsprängande solon, taktpinnen styrs med säker hand av Fredrik Jansson och längst fram står en härligt galen och stark sångare i Ulf Torkelsson. Abramis Brama var denna kväll förstärkt med gitarristen Robert "Rabbi Rob" Johansson (Backdraft),

Musikstilen kallas ibland för psykedelisk 70-tals rock, vissa säger Black Sabbath på svenska, andra tung gung rock, och visst stämmer dessa beskrivningar in men jag skulle nog vilja kalla det härlig go röjarrock, för det är få svenska band som får publiken att röja som detta band.

Den här ”Braxen” rockar.
 

Setlist:


Säljer din själ
Vad jag ser
Kejsarens nya kläder
Nålen
Mjölk & honung
Sömnlös
För mitt blödande hjärta
Svart
---
Mamma ta

Conny Myrberg

 

 

 

 

 
 

©