GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Konsertrecensioner

 

Glenn Hughes ”Soul Mover Tour” support The Lizards.   
Musikens Hus/Göteborg 27/2-05 Göteborg


 

Glenn Hughes ”Soul Mover Tour”/ support The Lizards.   

Ställde mig en kvart innan insläpp utanför Musikens hus, det var runt sju minusgrader och söndag. Man undrade lite om det var värt mödan, dessutom hade man lagt ut 250 kronor för biljetten. Väl inne började publiken så sakteliga fyllas på, det var dags för supportbandet att beträda scenen. ”The Lizzards” hade man hört talas om men inget som fanns i skivsamlingen. Men när dessa ”gentlemen” drog igång kändes det redan bättre. Patrick Klein`s gitarrspel var det inget fel på. Randy Pratt hade frisyr som om tiden stått stilla i drygt trettio år, men basen det kunde han allt hantera dessutom en sexsträngad sådan. En vokalist med namnet Mike Dimeo som även huserat i gruppen Riot och sist men inte minst eller……… nja vidare stor var inte denne man, men spela trummor det kunde han. Det var kanske inte så konstigt för det var Bobby Rondinelli (Black Sabbath, Rainbow; Blue Öyster Cult). De spelade en del nya spår bl.a ”Dark Matter” . Från senaste skivan fick vi höra ”Hyperspace” med gott munspels intro av Randy Pratt. Jag blev nu ännu hundring fattigare, men en skiva the Lizards rikare, en signerad sådan :)

Mannen som kallas för ”The Voice Of Rock” intar scenen. Soul Mover turnen startar just med denna låt, inte min favorit på senaste men en bra början. Mera taktfasta ”Orion ”tar vid och publiken diggar med, ett spår där jag får rätt mycket vibbar från den numer avlidne Robert Palmer`s ”Addicted to Love”, ni vet den där låten med videon som det finns ett antal hårt sminkade damer i, och som i bakgrunden taktfast dansar med var sitt instrument.

Det var inte fullsatt denna kväll men rätt bra med folk för att vara en söndag. Ännu ett alster från senaste spelades och dags för lite publiksnack, Glenn talade bl.a om att senaste skivan varit hans bäst säljande till dags datum. Sedan spelas en grym version av ”Mistreated”, jäklar va denna karl kan sjunga, helt klockrent.

Glenn talade lite om sitt förflutna och att han på varje skiva har en låt om tiden innan han blev drogfri, är nu tacksam för sitt nya och sundare liv, låten som han syftade på denna kväll var ”Let It Go”. Det var ju bara det att nästa på setlisten var ”Can`t stop the flood”, Hughes och grabbarna garvade och de drog den rätta låtordningen med ”Let It Go” som efterkommande låt. Vi fick också höra lite från hans tidiga tid med Trapeze i form av ”Medusa”.

Glenn Hughes var på gott humör och tillsammans med övriga i bandet gjorde de helt klart ett riktigt bra gig, känns som han är bättre live än på skiva. Ett extranummer blev det nämligen ”Seventh Star”, även om jag också hade hoppats på ”Burn” så var denna söndagskväll definitivt värt både kylan i kön och biljettpriset.

Bandet:
Glenn Hughes - Sång/bas
JJ Marsh - Gitarr
Thomas Broman - trummor
Kjell Haraldsson - keyboard

 

Setlist:
Soul Mover
Orion
Land of the living
Mistreated
Can`t stop the flood
Let it go
High Road
Medusa
Wherever you go
Seventh star

 

 

Conny Myrberg

 

 

 

 

 
 

©