GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Konsertrecensioner

 

Asia
Storan /Göteborg 9/3-2005 


 

Då fick Sverige äntligen besök från dessa gentlemen, redan 1982 bildades denna sk. Supergrupp med namn som John Wetton, Steve Howe, Carl Palmer och nu enda kvarvarande medlemmen Geoff Downes. Asia delas ofta in i Wetton eran och Payne eran, där den förstnämnda sträcker sig fram till 1990. Payne tog över sång/bas 1992 och tillsammans med Downes utgör de nu basen i Asia.  

Konserten inleds med ”Wildest Dreams” som också finns med på debutplattan. Vidare presenteras en varierad och inspirerad spelning av denna line-up som nu verkar vara bestående. Ett knippel gamla godingar som ”Sole Survivor”, ”Time Again” och ”Cutting It Fine” blandas med nyare låtar som ”Silent Nation” och ”What About Love” från senaste skivan.

John Payne kanske inte är den mest karismatiske scenpersonligheten men här visar han att sången är lika bra live som på studioalbumen. En sång som han har utvecklat från godkänd till stark genom de gångna åren. Den forne Ac/dc trummaren Chris Slade och den fingerfärdige gitarristen Guthrie Govan är båda skickliga musiker och underhållande att beskåda. Ända är det den nästan lite blyge Geoff Downes som fångar de flesta blickarna. Underbart att få hör hans keyboard solo med The Buggles hiten ”Video Killed The Radio Star”.

I mitten av konserten kommer en akustisk sektion med bl.a. ”Open Your Eyes” och ”The Longest Night”. Det här med låtval finns det ju alltid synpunkter på, själv skulle jag önska lite mer från favoritplattan Aria, jag fick ändå höra en från plattan nämligen ”Military Man”. Denna njutbara konsert fortskrider och extranumren tar vid, denna kväll avslutas där Asia eran börjar med låten ”Heat Of The Moment”.

En eloge till gruppen som efter konserten stannade för signering och eftersnack med publiken. Fick en pratstund utanför Storan med den sympatiske Guthrie Govan som var både glad och tillfredställd att få spela och träffa fansen till Asia.  

Vi får hoppas att Asia snart kommer tillbaks för det var helt klart en njutbar konsertkväll.

Setlist: (Andy Flash)
1. INTRO:
2. WILDEST DREAMS
3. HERE COMES THE FEELING
4. GHOST IN THE MIRROR
5. TIME AGAIN
6. ACOUSTIC GUITARINTRO:JOHN PAYNE
7. SILENT NATION *
8. ACOUSTIC GUITARSOLO:GUTHRIE GOVAN
9. CUTTING IT FINE
10. KEYBOARDSOLO:GEOFF DOWNES (Inc:Bolero & Video Killed The Radio Star)
11. LONG WAY FROM HOME
12. THE HEAT GOES ON
13. MILITARY MAN
14. DRUMSOLO:CHRIS SLADE
 
(Acoustic Section)
15. OPEN YOUR EYES
(John:Vocals & Acoutic Guitar,Guthrie:Acoustic Guitar,Geoff:Keyboard/Piano)
16. VOICE OF AMERICA
(John:Vocals & Acoutic Guitar,Guthrie:Acoustic Guitar,Geoff:Keyboard/Piano)
17. DON'T CALL ME
(John:Vocals & Acoutic Guitar,Guthrie:Bass,Geoff:Keyboard/Piano,Chris:Tamburine)
18. THE LONGEST NIGHT
(John:Vocals & Acoutic Guitar,Guthrie:Bass,Geoff:Keyboard/Piano,Chris:Tamburine)
19. WHO WILL STOP THE RAIN?
(John:Vocals & Bass,Guthrie:Acoustic Guitar,Geoff:Keyboard/Piano,Chris:Percussions)
 
20. WHAT ABOUT LOVE
21. SOLE SURVIVOR
22. ONLY TIME WILL TELL
23. GO
24. HEAT OF THE MOMENT
 

Conny M

 

 

 

 

 

 
 

©