GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Konsertrecensioner

 

Ian Hunter Band support: The Lizards
Trädgårn / Göteborg 3/5-2005

Ian Hunter Band:

Ian Hunter
Mark Bosh Gitarr
James Mastro Gitarr
Graham Maby Bas
Andy Burton Keyboard
Steve Holley Trummor

 

The Lizards:

Förbandet denna afton är från landet ”Over there”, The Lizards var även nyligen förband till Glenn Hughes och precis som den gången gjorde de ett gott intryck. Hörde flera kommentarer i publiken ”detta var ju riktigt bra” och bra är just vad The Lizards är. Nya sångaren Mike Di Meo (Riot) går från klarhet till klarhet.

Räknade till fyra framföranden från senaste skivan ”Cold Blooded Kings”, på repertoaren fanns en helt ny låt som ger bra vibbar inför nästkommande skiva. The  Lizards blir säkert ett omtyckt band på Sweden Rock Festivalen 2005.

Setlist: (Reservation för fel)
Tramp
Something Higher
The Rodeo
Dark Angel
Down *
Hyperspace*
The Opal Crest Of Zed*
Trumsolo:
We Are Dinosaurs*
Can`t Fool Myself
 
Ian Hunter band:

Legenden med det krulliga håret och de stora glasögonen äntrade scenen runt tio tiden, publiken av den kanske ej så purfärska men ändå nostalgiska skaran herrar och damer har fyllt på golvet framför scenen. Herr Hunter med band tar omgående grepp om publiken och levererar massor av kult och nostalgi.

Min första livekonsert med denna originella sångare och låtskrivare ger ett imponerande intryck både när det gäller sångprestation och scennärvaron. Mellansnacket som bl.a. handlar om att man måste smeka frugan medhårs när det gäller att få tid över för låtskrivandet, får förutom publiken även bandet att dra på smilbanden. Herr Ian verkar trivas med sin tillvaro.

Hunters byten mellan munspel, akustisk och el-gitarr sköttes av en påpasslig crew till Ian. De övriga i bandet rockade på bra mellan de lite mer trubadur (Ulf Lundell/Bob Dylan) aktiga numren. Ian skämtade friskt mellan låtarna och gav flertalet intro på alster som publiken skrek sig hesa att få höra, men det var ju nu bara så att Hunter retades en del denna kväll och de där önskningarna blev bara intron. Jag skulle annars kunna rabbla upp en hel hop av låtar som satt perfekt och den där ”bastard” är ju bara så grym live.

När till slut Ian retats färdigt kom också sången som alla väntat på Mott The Hoople`s ”Roll Away The Stone”. Påfallande ofta ser man ett leende från publiken och festerna från 70-talet gör sig säkert då påminda. Huvudakten är slut men som sig bör tar nästa snart vid. Nu sätter sig maestro vid keyboarden och river av med de övriga bandmedlemmarna flera härliga låtar som avslutas med ett medley ”All The Way From Memphis/ Irene Wilde”

Efter runt två timmars spelning har Ian Hunter med band trollbundit publik och undertecknad.

Setlist:  (Reservation för fel)
Rest In Peace
Rock`n Roll Queen
Once Bitten Twice Shy
Twister Steel
The Outsider
Wash Us Away
Knees of My Heart
23A Swan Hill
Hymm For The Dudes
Bastard
Rollerball
Resurrection Mary
Roll Away The Stone
Encore:
Just Another Night
Morons
Dead Man Walking
All The Way From Memphis / Irene Wilde
 

Conny Myrberg

 

 

 

 

 

 
 

©