GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Konsertrecensioner

 

Destiny releaseparty  
Hard Rock Cafe/Göteborg  13/5-2005

 

Trots det fina vädret och det faktum att Kent intog staden med ett mastodont till tält så kom en hel del folk till Hard Rock Café i Göteborg och Destiny’s releasefest. Det kändes helt rätt att i denna rockmiljö få ett smakprov av den nyinspelade plattan ”Beyond All Sense 2005”, som är en lite mörkare metal med vibbar från 80-talet. Runt halv elva, efter några öl med tilltugg, drog spelningen igång.        

Liksom på skivan börjar Destiny med ”Sacrilege”. De båda bonusspåren ”Ode To You” och “No Way Out” tillhör de starkare på plattan och fungerar även alldeles utmärkt live, med texter som hyllar både Black Sabbathsångaren Ozzy Osbourne och den bortgångne Dimebag Darrel.

Kristoffer Göbel imponerar med en klockren röst live. Bandet kunde äntligen presentera sin nya gitarrist, Mikael Åberg, som visar att han helt klart platsar i Destiny. Kvällens gig avslutas med ”Rest in Peace” en låt som får publiken att riktigt rocka med

Spelningen gav definitivt mersmak och jag ser fram emot den konsert som Destiny ger på Musikens Hus i Göteborg den 18 juni. Den vill jag inte missa.

Spelordning:
Sacrilege
Kill The Witch
Ode To You
No Way Out
Rest In Peace

Catarina S.

 

 

 

 

 

 
 

©