GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Konsertrecensioner

 

Frölunda Kulturhus i Proggens symfonirockens och 70-talspsykedelikens tecken 
Frölunda Kulturhus/Göteborg 13/10-05


 

Jagindar:

Mölndalsgruppen som för min del beskådas för första gången, musikaliskt rör sig denna grupp i jazzrockens tecken blandat med en del 70-talets proggrock. För kvällen förstärkta med en saxofonist, gav dessa unga spelmän på både hjärta och själ, kändes kanske inte riktigt flygfärdiga ännu men...   med den lilla speltiden (30min) som de fick visade de ändå prov på vad som komma skall. Som på sista låten där ribban/nivån höjdes flera snäpp. Instrumentala framträdanden kräver som bekant en hel del av utövaren, så ge detta gäng några år till och vi får en två timmars spelning som heter duga.

www.jagindar.se (kommer inom kort att läggas ut

BEARDFISH:

Om föregående grupp var lite svårplacerade musikaliskt, så är detta härliga gäng definitivt oplacerbart. De visar en känsla på scenen som bara ”Freak Kitchen” kan ge, de musikaliska omkastningarna går från Zappa till de svenska taktändringarnas mästarna A.C.T . Personligen kändes deras första akt, med vad jag antar kapellmästaren på keyboard vid rodret, som både mästerligt och upplyftande. Vi fick om jag minns rätt ett alster från första släppet och resten var från kommande skiva. En timmes spelning gavs där man under inga omständigheter kunde gissa vad som stilmässigt kom på nästa låt. Dessa herrar kommer vi definitivt att få höra mer av.

www.purevolume.com/beardfish/

LIQUID SCARLET:

Här fanns det lite oroliga känslor bland arrangörerna. Gruppen skulle komma från ett flertal gig i Europa och anlända till Göteborg lagom till soundcheck, men ingen LS dök upp. Efter många samtal kom äntligen ett svar och LS var på ingående. Efter lite mat och omklädnad anlände de till scenen, vokalisten tog micken och började föreställningen varvid de andra äntrade scenen en efter en, alla nu klädda i en vit kostymering. Med en effektfull spelning fick vi likt de ”teaterristiska ”The Ark” beskåda dessa norrländska lite lågmälda progressiva musiker. Fick här en känsla av en del  Ultravox som kunde blandades med Elvis, då i en progressive en tappning. Kände igen en låt från första albumet och vad jag antar var resten från nya släppet. Med det materialet som spelades har de utvecklats ytterligare en hel del från första skivan, skulle ändå önska att få se lite mer tyngd på live-scenen. En helt okej spelning ändå, inte minst med tanke på att de nästan direkt anlände till scengolvet efter ankomst.

Väntar med spänning på nästa fas i utvecklingskurvan :)

www.liquidscarlet.com

 

Conny Myrberg.  

 

 

 

 

 

 
 

©