GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Konsertrecensioner

 

Tony Carey 
Henriksberg / Göteborg 16/4-2006


 

Denna i Kalifornien födda artist är i rockkretsar kanske mest känd för sin tid i Rainbow och deras album Rising. Det var nog ändå med sitt projekt Planet P som han slog igenom hos den lite bredare massan musikkonsumenter. En hel rad album i eget namn har släppts genom åren plus diverse sountracks.

Denna skickliga låtskrivare och lätt igenkännande vokalist har förgyllt mitt musiklyssnande sedan 1983 då jag först kom i kontakt med hans egna alster. Nu äntligen kommer Tony till min hemstad för en spelning, en som jag sent kommer att glömma. Endast med sin gitarr, keyboard och röst ger han en över två timmars fullständig brilljant föreställning. Till sin hjälp har han en ”digital” taktsektion och diverse blås i form av två musiker där jag tror den ena var Jonny Möller.

Redan innan konserten såg man en avspänd Tony Carey, och så när den äntligen började strax över nio med Only theYoung, Bee Free och King of the fools, fick den vad det visade sig så kunniga Tony Carey publiken en härlig inledning på denna kväll. En avslappnad atmosfär med brinnande ljus och soft belysning gav en finstämd inramning. Publiken hängde med Tony i minsta vink inklusive de ibland skämtsamma vinklingarna mellan bandet och åskådare. Vi fick spår från hela karriären inklusive Only the Young, Be Free, King of the fools, Cold war kids och Howl.

Med runt tjugofem levererade låtar fastnade kanske inte alla i det lilla minnet men med hjälp av lite anteckningar gav Tony även bl.a. A fine, fine day, Goodnight America, A boy who can't talk, No man`s land, Storyville, Trampoline, Friends, For you, Room with a view, Boystown, Bedtime story, The long road, Dust samt en underbar version av Blue Highway som är lite av favorit till mig.

Ja med reservation för något fel i denna uppräkning av låtar så fick vi höra en hel del av Tony Carey`s så rika musikaliska skatter. Hela tre gånger kommer Tony och bandet ut för extra låtar till den alltjämnt musiktörstande publiken. Det är bara att bocka och tacka Tony Carey för denna gång och önska honom välkommen åter.

 

Conny Myrberg

 

 

 

 

 

 
 

©