GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Konsertrecensioner

 

Hughes Turner Project
27 mars 2004 Stora Teatern Göteborg
 

 

Det var ett tag sedan jag hade sett dessa två legendariska sångare. Glenn Hughes hade jag bara sett en gång tidigare och det var på Rock-SM finalen i Göteborg 1988 där han lirade två låtar ihop med John Norum. Joe Lynn Turner såg jag med både Yngwie Malmsteen 88 och Deep Purple 91. Så detta var något jag hade sett framemot i många år. Hughes och Turner är två av mina absoluta favorit sångare så när dom satte igång HTP så var jag väldigt nöjd.

Till spelningen:

Det var första gången jag var på Stora Teatern eller rättare sagt på baksidan. Ett perfekt rock & roll ställe. HTP inledde med 4 låtar ifrån de gemensamma albumen. Efter ett gitarr intro ifrån JJ Marsh som för övrigt var mycket bra så började de två herrarna att stega bakåt i tiden och rullade i gång med deras klassiker ifrån Deep Purple och Rainbow tiden.

Båda sång insatserna var mycket bra även om Glenn nog vann det slaget. Minus på denna spelning var att Devil’s Road som fanns på setlistan inte blev spelad. Som vanligt när konserter är riktigt bra så vill man ha mer och 5-6 låtar till hade inte skadat. Ett par solo låtar var och Lost Dreams ifrån senaste HTP cd: n hade suttit fint. Nästa gång kan man kanske hoppas på en 3 timmars spelningJ . Material det har grabbarna så det räcker och blir över.

Glenn Hughes:Sång * & Bas
Joe Lynn Turner: Sång ¤ & Gitarr^
JJ March:Guitar
Kjell Haakan Alexis Haraldsson:Keyboards
Thomas Broman:Trummo

 

1. HOLD ON *¤
2. YOU CAN'T STOP ROCK 'N' ROLL *¤
3. LOSING MY HEAD * ^
4. ALONE I BREATHE *¤ ^
5. GUITARINTRO:JJ MARCH
6. MISTREATED *
7. STREET OF DREAMS ¤
8. I SURRENDER ¤
9. GETTIN' TIGHTER *(Inc:Drumsolo:Thomas Broman & Bass Solo:Glenn Hughes)
10. YOU KEEP ON MOVING *
11. DEATH ALLEY DRIVER ¤
12. STORMBRINGER ¤*
13. SPOTLIGHT KID ¤
14. BURN * ^
 

Andy Flash

 

 

 

 

 

 
 

©