GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Konsertrecensioner

 

DELIVERANCE , PINCUSSION "Hisinge hus – on the Rocks "
Hisinge hus/Göteborg 22/4-2006


 

Ett första försök till en hårdrockskväll på en resturang där lördagar vanligtvis består av en massa medelålders tanter och gubbar som sjunger finsk kareoke, skulle få lite nya takter till polkan. Men ett försök att locka dit lite nytt och ungt folk för ”kvällar att minnas” är inte lätt. Hur lyckas man med det tro? Jo, man tar kontakt med demoband som bara väntar på chansen att få komma ut och visa upp sig.

Ut på premiärkvällen blev Pincussion och The Deliverance. Har hört lite demos från båda och The Deliverance har verkligen tagit sig ett steg i rätt riktning med låtar som ”Fallen angels”, ”Fragments of a broken dream” och ”Traces” har väldigt hög klass och finkänslighet. Först upp på scenen dock var en grupp som jag inte hade så höga förväntningar på, nämligen Pincussion. Med en liten egen stämpel och stor variation på låtarna lät det aldrig likadant, utan hade en fräsch och uppiggande effekt som fick konserten att inte dras ut som ett hack i en skiva där samma slinga spelas om och om igen. Här var det inget snack om att vara blyga utan tvärtom, ge järnet och visa varför just dem skulle ha en plats på scenen. Ett gäng riktigt bra låtar, bl.a ”Children of war”, satte sig direkt i huvudet och blev toppen på berget för killarna denna kväll. Får detta band bara mer tid, och mer kraft i sången, så kan detta bli nästan hur bra som helst.

Näst akt var The Deliverance, som jag kände att jag hade lite högre krav på. Lite surt nog tappade dem en del folk i pausen mellan spelningarna, men fick ändå igång en skön stämning bland de som var kvar. Här hör vi ett gäng som verkligen spelar i harmoni tillsammans, och det riktigt lyser i ögonen på alla i bandet att det är på den stora scenen dem en dag vill stå. Med stor inlevelse i sången gör Oskar verkligen texterna rättvisa.

Ljudet i allmänhet var väldigt bra upplagt, dock lite hög diskant vid vissa tillfällen, men annars en väldigt skön akustik i lokalen som gjorde att bandens låtar riktigt lyftes fram! Och för att avrunda kvällen och spetsa till betygen så måste jag säga att jag vill bara ha mer. Ser fram emot att få höra mer material från båda grupper, önskar dem lycka till och tackar för ”a night to remember”.

 

/ Daniel Fernlöf

 

 

 

 

 

 
 

©