GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Konsertrecensioner

 

Journey Sweden Rock Festival.
Sölvesborg 8/6-2006


 

Don’t stop believin’…and we didn’t!

Efter flera decenniers lång väntan för mig (och många med mig) så gick en dröm i uppfyllelse - Journey framförde en musikaliskt fulländad spelning här i Sverige, närmare bestämt på Sweden Rock i Norje, Sölvesborg. En blandad publik möttes av en professionellt framförd spelning med en otroligt ren och tydlig ljudbild.
 

Med inriktning på att ge oss exakt vad vi ville hör så framfördes ”alla” Journey-klassikerna. Många andra band hade säkert kört i princip uteslutande nytt material för att sälja senaste skivan, men det verkade som om bandet förstod vårt behov av att få höra de låtar vi näst intill har spelat sönder genom åren även live. Gåshuden efter ’Stone in love’, ’Only the young’, ’Lights’, ’Be good to yourself’ mm kommer sitta i länge.
 
Samtliga medlemmar i bandet exponerades på ett bra sätt och den stora överraskningen för kvällen var Deen Castronovo som har en pipa som slog de flesta med häpnad – visst har han lagt otroliga överstämmor på flera låtar tidigare men solosången på ’Mother, Father’ var nästan utomjordisk. Neal Schon var bländande och som en nyfunnen vän i publiken sa – ”han har sån TOOOON”. Ross Valory verkade ha grymt kul på scen som vanligt och Jonathan Cain briljerade inte bara på sitt huvudinstrument, piano/keyboards, utan även på kompgitarr och sång. Perry-kopian, och det menar jag på ett positivt sätt, Steve Augeri är enligt mig den perfekte sångaren för Journey och levererar verkligen när det behövs.

En personlig favorit var ’Mystery mountain’ som jag inte hört live innan och den övriga blandningen av snabbar låtar som ’Wheels…’ och smäktande ballader som ’Faithfully’ gav mig en konsert att minnas.
 

En intressant reflektion så här i efterhand är det faktum att var och varannat tält på campingen spelade Journey-låtar dagen efter konserten, till skillnad mot innan då man med lite tur lyckades hitta en eller två fanatiker som försökte mäta sig med de lite tyngre alstren – kan detta ”uppsving” vara en trend som håller i sig? Vågar vi hoppas på Ullevi 2007?

Setlist: nedtecknat av Andy Flash

1. FAITH IN THE HEARTLAND
2. SEPERATE WAYS (WORLDS APART)
3. GUITARSOLO:NEAL SCHON
4. STONE IN LOVE
5. WHEEL IN THE SKY
6. ONLY THE YOUNG
7. THE PLACE IN YOUR HEART
8. MYSTERY MOUNTAIN
9. WHERE WERE YOU
10. LIGHTS
11. MOTHER,FATHER
12. PIANO INTRO:JONATHAN CAIN
13. OPEN ARMS
14. ESCAPE
15. KEEP ON RUNNIN'
16. FAITHFULLY
17. DON'T STOP BELIEVIN'
18. ANY WAY YOU WANT IT
19. BE GOOD TO YOURSELF
20. EDGE OF THE BLADE
21. WHO'S CRYIN' NOW

Janne S.

P4 Live sänder konserten den 21/10  kl 20.03

 

 

 

 

 

 
 

©