GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Konsertrecensioner

 

A.C.T 
Sticky Fingers/Göteborg 25/3-2007


 

Liksom det är en av årets höjdpunkter när dessa skåningar släpper nytt material så är en konsert med gruppen alltid en stor begivenhet. När nästa släpp skall ges vore det inte helt fel med en live Dvd, och varför inte då från framträdandet i Norge på Subtacto festivalen.

Spelningen denna söndag drog så gott som fullt hus och fansen till A.C.T är av det mera varierade slaget och stilar. Vi ser allt från de lite mognare till de yngre av båda könen, ja A.C.T går hem hos många av oss. 

Som Herman nämnde så uppträdde gruppen för första gången i Götet för 10 år sedan på klubben Dojan med vår egen organisation GARF som arrangör, och nog har A.C.T utvecklats sedan dess. Jag har sett herrarna många gånger nu och de blir som sig bör mer erfarna och skickligare vid varje framträdande. Ett gig som de får svårt att slå är när de agerade förband till Saga på Trädgårn då de överträffade själva huvudbandet.

Nu till kvällens begivenhet:

Söndag är alltid söndag så det dröjde ett tag innan alla riktigt vaknade till, sedan kom t.o.m. vakterna in och undrade vad som stod på. Nu presenterar A.C.T hela sin ”akt” (Allt av allting i en salig blandning med en energi och glädje som smittar av sig på allt och alla). 

Iakttog publiken då och då vilken man kan sammanfatta med ett leende sådant och att de sjöng med i de flesta av låtarna. Några fler reflektioner som kan framföras är gitarristens Ola Anderssons scennärvaro vars "inlevelse" nu håller samma klass scenmässigt som Peter Asp´s basspel. Även att Maestro Sahlin nu befinner sig längst fram på scen med sina keyboards. 

Runt två timmars speltid med dessa herrar och deras glädjespridande musik ger en hopp i allt elände som tidningarna helst verkar vilja skriva om.

Jag har sett dom och vill så igen……….och igen…..och.. 

Setlist: (med reservation för fel)

Intro / Silent Screams
Abandoned World
Take It Easy
Mr Landlord
The Diary
A Wound That Won`t Heal
Cat Eyes
Out Of Ideas
No Longer Touching Ground
Dance Of Mr Gumble
Tinnitus
Torn By A Phrase
Call In Dead
Useless Argument
She/Male
Svetlana
Emelei (Ms. Amnesia)
The Effect
Into The Unknown
Waltz With Mother Nature
Wailings From A Building

-------------------
Welcome
Manipulator
 

Conny Myrberg

 

 

 

 

 
 

©