GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Konsertrecensioner

 

Blaze Bayley
Helsingborg, Melrose Rock Club, 2004.04.27
Göteborg, Sticky Fingers, 2004.05.01


 

Helsingborg, Melrose Rock Club

Vad gör man när det inte finns någon att göra en Tisdag ? Man kan ta ledigt och åka till Helsingborg för att shoppa lite + kolla på en ex-Maiden medlem sjunga lite. Sagt och gjort, vi drog ner till soliga skåne, via ett telefon samtal fick vi veta att Blaze Bayley skulle stå på scen ca. 21:30.

Vi kom till Melrose runt 20:45 och först såg det ut att vara en rivningskåk men väl inne var det lite bättre, dock VÄLDIGT folk tomt. Det var lite väl ensamt och med 15 min kvar till konserten var det så mycket folk att vi hade fått plats i en telefonkiosk. Pinsamt och tråkigt. Promotorn sa att dom hade fått spelningen sent och inte hunnit göra reklam men detta var nästa lite väl att ta i. Vid en räkning under konserten fick jag det till 32 personer i lokalen, detta var inklusive bar & vakt personal.

Till konserten:

Blaze började vid utsatt tid och började med en ny låt från "Blood & Belief", "Alive", och körde på som om lokalen var fullt med folk. Detta var hans första headline spelning i Sverige så det var full fart från början till slut. Efter en stark inledning med blandat matrial från alla hans solo skivor gick han över till 5 nya låtar med "Futureal" (Iron Maiden) i mitten.

När jag hörde "Blood & Belief" första gången fick jag intrycket att detta bara var en upprepning på vad han gjort tidigare men live var det mycket bra, låtarna blev mer kompletta om man får säga så live. "Ten Seconds" & "Will To Win" var perfekta. Dock var "Tearing Yourself To Pieces" lite seg men helt OK.

Avslutningen på första delen var mycket bra med "Identity" & "Ghost In The Machine" och att lägga "10th Dimension" sist var en vinnare. "Stare At The Sun", "Virus" & "Born As A Stranger" som extra nummer kom som ett glädjebrev på posten och trots att det var lite folk försökte Blaze att göra det bästa av saken. Han fick till och med tjejen i baren att sjunga med. Han hade inte tänkt att spela den men Blaze var på bra humör så han slängde in "The Launch" som sista nummer och efter det var det slut.

Att spela 90 minuter bra hårdrock inför 30 personer och göra det bra, är bara ett bevis på att Blaze är enbra artist live. Vi kan bara hoppas att det blir mer publik i Göteborg på Lördag så det blir mer drag,då kommer nog också denna spelning att bli en klassiker som vi kan prata om för våra barnbarn.

Setlist:
Alive
Kill And Destory
Silicon Messiah
10 Seconds
Tearing Yourself To Pieces
Blood & Belief
Futureal
Regret
Will To Win
Identity
Ghost In The Machine
10th Dimension
Stare At The Sun
Virus
Born As A Stranger
The Launch

 

Göteborg, Sticky Fingers

Förband var "Ram", jag hade inte hört dom innan men blev väldigt överraskad av deras musik, i mitt tycke en bladning på 80-talets Priest & Helloween men lite stänk av tidiga Metallica. Dom spelade ca. 35 min och var väldigt bra. Publiken var också med på noterna så det blev bra stämning. Publiken var också mycket större än i Helsingborg. Jag uppskattar den till ca. 100 - 120 st.

Publik tillströmningen har annars varit mycket dålig på denna turné, Helsingborg ca. 25st betalande, Oslo 19st, Västerås ca. 120st och så Göteborg. Blaze förtjänar verkligen bättre och en större publik.

Blaze hade till dagen ändrat lite i setet och lagt till en Maiden låt. Han var galnare och bättre än någon gång jag sett honom. Kvällen var en fullständig fullträff. Betyg på kvällen: "Ram" 4/5 & "Blaze" 5/5.

Setlist i Göteborg:
Alive
Kill And Destory
Silicon Messiah
10 Seconds
Tearing Yourself To Pieces
Blood & Belief
The Launch
Futureal
Regret
Will To Win
Identity
Ghost In The Machine
10th Dimension
Stare At The Sun
Virus
Man On The Edge
Born As A Stranger

 

R. Skoog

 

 

 

 

 
 

©