Osta – Nova Good morning Dystopia

Osta – Nova Good morning Dystopia
Osta – Nova Good morning Dystopia

Ett angenämt symfoniskt eller om man så vill progressivt verk från polska Osta, ja genrebenämning är ett återkommande samtalsämne och ”progressive” ett som många slänger sig med idag är ju nytänkande vilket den sk. ”progressiva rocken” en gång var på 70-talet.

Här presenteras en behaglig platta med inspiration från just 70-talets symfoniska art. Tankarna hamnar rätt omgående i Pink Floyd’s musikaliska värld och allteftersom spåren avlyssnas växer albumet gradvis. Ljudbilden är klanderfri även om spänningshalten i musiken håller sig till den mer lågmälda arten. Porcupine Tree och deras kanske mera moderna variant av genren stundar även de i tankarna när man befinner sig i det intensiva lyssnandet och ibland svävar även det musikalisk ut i det mer jazzinfluerande.

Duon som det egentligen är med de två unga herrarna Tobias Geberth och Leon Ackermann plus gäster presenterar inte bara en skolad presentation av musik, de gör det med bravur så även om de hyllar sina idoler som exempelvis i spåret The Guards ”tänker då naturligtvis på Pink ”God” Floyd, får de mer än godkänt.

Osta – Nova Good morning Dystopia

Progressive Promotion Records

  1. Prologue 4:51
  2. Fragile Freedom 5:35
  3. Alienation 4:34
  4. Subway 5:13
  5. Red Sky 4:59
  6. Insomnia 6:12
  7. The Guards 9:27
  8. Alaska 4:45
  9. Shine 4:37
  10. Epilogue 3:41

Betyg: 7 / 10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.