Synaesthesia – Synaesthesia

syn
Synaesthesia – Synaesthesia

Synaesthesia är ett nytt brittiskt band som beskriver sig själva som ett band som blandar traditionell prog med mer moderna syntbaserade tongångar. Drivande i bandet är 20-årige(!) multi-instrumentalisten Adam Warne som har sina främsta inspirationskällor i band som Frost, Porcupine Tree och Muse. Allting på plattan spelas faktiskt av Adam med undantag för gitarrpartierna som spelas av Nikolas Jon och Ollie Hannifan. Men inför kommande turnén har ytterligare musiker rekryteras.

Kortfattat kan man säga att plattan innehåller två långa typiska progkompositioner (Time, tension & intervention och Life’s what you make of it) och däremellan lite kortare stycken med mestadels mer gängse rockstuk. Helt klart gillade jag de två långa låtarna och framförallt den förstnämnda är bitvis mycket njutbar. Speciellt måste jag framhålla det avslutande partiet med ett sugande och helt oemotståndligt gitarrsolo med mycket fint klaviatur-komp. Riktigt vackert. Däremot är jag inte översvallande positiv till Adam som sångare och tycker faktiskt att det låter klart mycket bättre utan sång än med. Dessutom är texterna tämligen tramsiga och här och där tycker jag att de faktiskt inte alls passar in i musiken. Adams röst är väl OK men ändå inget som ger något extra plus. Faktum är att två av de instrumentala mellanlåtarna (Noumenon och Technology Killed The Kids) också är riktigt bra. Här blandar Adam på ett spännande sätt syntar med mer klassiska klaviaturer i arrangemang med mycket melodi och harmonier. Väldigt snyggt bitvis.

Överlag får jag säga att det här var en spännande debut. Särskilt med tanke på att en 20-åring är kapabel till allt detta. Bådar väldigt gott för framtiden.

Synaesthesia – Synaesthesia

Giant Electric Pea

  1. Time, Tension & Intervention
  2. Sacrifice
  3. Noumenon
  4. Epiphany
  5. Good Riddance
  6. Technology Killed The Kids
  7. Life’s What You Make Of It

synaesthesiamusic.com

Betyg: 7 / 10

Karl-Göran Karlsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.