Legendariska supergruppen UK gör avskedsturné.

UK med Eddie Jobson och Johns Wetton gör ett nordiskt stopp på sin avskedsturné. Den 26 februari gästar bandet Oslo. Mer info här.
Nedan video Starless från Live in Tokyo 2012.

1 svar på ”Legendariska supergruppen UK gör avskedsturné.”

  1. Du som gillar sk Progressiv musik – missa inte detta! Det enda ”fel” UK gjorde var att de dök upp mitt i värsta punk-eran, när progressivt var ”ute”. Många pratar sig varma för första skivan med Bruford och Holdsworth och den har ett par bra spår men det är ju Danger Money som är den stora skivan! Keyboards, fiol, bas, trummor, sång och kör – inga gitarrer! Fantastiska låtar med vackra, ibland nästan ”poppiga” melodier parat med mäktiga, symfoniska arrangemang, udda taktarter och ett spel av Eddie Jobson och Terry Bozzio som knäcker än idag! Lyssna sedan på ”Night After Night – Live”. Trots att bas- och trumljud är sådär så blir man helt knäckt när man hör hur grymt de klarar låtarna live! Jobson ”plankar” Holdsworths solon och jag tycker de låter ännu bättre live och samtidigt som de spelar som gudar så lägger de körer. På denna liveskiva är de bara tre men låter som tjugo stycken! Eddie Jobson är ett geni som tyvärr har hållit sig undan i många år. Missa inte denna chans! För mig är det här lätt den viktigaste musikhändelsen i Norden på många år och jag har redan bokat biljett. Man kan åka tåg från Göteborg för 299 kr och konsertbiljetten var inte heller dyr trots att det var i norska kronor. Gör dig själv en tjänst och åk dit!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.