Lody Kong – Dreams and Visions

Lody Kong - Dream And Visions - 2016
Lody Kong – Dreams and Visions

 

Efternamnet Cavalera förpliktigar. Det kommer bröderna Zyon och Igor Jr. att få höra hela livet oavsett om de vill eller inte. Pappa Max och farbror Igor bildade en gång i tiden Sepultura innan Max gick vidare med Soulfly så de unga grabbarna har en hel del att brås på. Att förvänta sig att de skall leverera lika kvalitativ musik som sin pappa får man inte förvänta sig. Inte än i alla fall. Att de har tagit inspiration och blivit färgade av att åka världen runt och se pappa uppträda varje kväll är dock lätt att konstatera. De unga brödernas albumdebut under namnet Lody Kong bär nämligen många spår av familjens gemensamma diskografi. Lody Kongs furiösa mix av punk, hardcore och thrash drar mer åt Nailbomb än Soulfly medan grunge och lite modernare tongångar ger bandet en personligare touch. Musiken är ganska grovhuggen med gott om distorsion som tillsammans med både tungt pulserande riff och frenetiska punkattacker gör att jag vill kategorisera detta som sludge metal. På ett ungefär. Således bryter de två bröderna och deras vänner i Lody Kong sig fria från sitt musikaliska arv och odlar en egen identitet. Någorlunda i alla fall. Det som dock ligger bandet i fatet är att de inte ännu inte är fullfjädrade låtskrivare. Här finns coola saker att digga till men som helhet saknas det en del. Tvära kast och tempoväxlingar i all ära men det måste leda till något bättre för låten också. Dock gillar jag Igors ungdomliga gastande, Zyons drivande trumspel och John Bauers ibland glödande solon så framtiden ser ljus ut för Lody Kong. Redan nu är de mer intressant än pappas och farbrors Cavalera Conspiracy så de är på rätt väg i alla fall.

Lody Kong – Dreams and Visions
Mascot Records

1. Chillin’, Killin’
2. Dreams and Visions
3. Kreative Center
4. Pig in the Pen
5. Rumsfield
6. Smashed and Blasted
7. Some Pulp
8. The Dangerous Quest
9. Topaz
10. Venomous Kool-aid

https://www.facebook.com/lodykong7

 

Betyg: 5/10

Ulf Classon

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.