Meshiaak – Alliance of Thieves

Meshiaak-debut-album-2016

När man väl har anpassat sig till det inferno av triggade baskaggar som inledningsvis gör sitt bästa för att penetrera ens trumhinnorna så visar det sig att Meshiaaks debut är oerhört underhållande att lyssna på. Det är amerikanskt nittiotal med en modern touch och ett småprogressivt anslag som denna semi-supergrupp har snickrat ihop. I laguppställningen så finner vi bland annat Dean Wells (Teramaze) och Danny Camilleri (4ARM) som båda hanterar gitarrer och den vokala biten. Men inte nog med det så hittar vi även trummisen Jon Dette. Att de två frontmännen känns som två ettriga tonåringar är inte konstigt då de förmodligen är stora fans av akter som Slayer, Anthrax, Testament och Iced Earth som Dette har piskat skinn i tidigare under karriären. Att Meshiaaks influenser därmed lätt kan härstammas från dessa band samt akter som Machine Head, Strapping Young Lad och Lamb of God är alltså inte så konstigt. Men med det sagt så är inte detta någon retrodoftande nostaligitrip som är så vanligt idag utan Meshiaak står stadigt på egna ben och det är mycket tack vare den delade sånginsatsen. Där Camilleri gör sitt bästa för att kombinera Tom Arayas attityd med Chuck Billys teknik och tyngd så leverar Wells mer melodiska toner blandat med Devin Townsend-skrik. Musikaliskt är det sedan i dessa sångares olika band som vi hittar influenserna också. Slayers intensitet kombineras med medryckande Testament-riff och allt kryddas med progressiva tongångar från Devin Townsends olika projekt. Det är framförallt när det riffas och när de sätter musiken i gungning som jag trivs som bäst. Deras förmåga att variera sig i sina kompositioner gör att det aldrig blir långtråkigt och längden på albumet är precis lagom. Jag känner mig dock inte lika övertygad när det kommer till den mer melodiska sången samt avsaknaden av riktigt stabila refränger. Som helhet är detta ett modernt ljudande thrashalbum som blickar tillbaka i tiden. Det är medryckande, tekniskt, aggresivt, melodiskt och underhållande. Uppskattar du teknisk amerikansk nittiotalsthrash men är inte rädd för en mer nyanserad ljudbild så är Alliance of Thieves given att kolla in.

Meshiaak – Alliance of Thieves
Mascot Records

1. Chronicles of the Dead
2. It Burns at Both Ends
3. I Am Among You
4. Drowning, Fading, Falling
5. At the Edge of the World
6. Last Breath Taken
7. Maniacal
8. Alliance of Thieves
9. Death of an Anthem

www.facebook.com/meshiaak

http://mascotlabelgroup.com/

 

Betyg: 7/10

Ulf Classon

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.