Nailed to Obscurity – King Delusion

20161010_abnahme_nto_kingdelusion_v8_cover

Tyska doom/döds metalbandet Nailed to Obscurity debuterade 2007 med albumet Abyss som efterföljdes av Opaque 2013 där de närmade sig dåtidens Opeth, Paradise Lost och Katatonias mer melodiska ”depprock”. Resan forsätter nu med King Delusion och den tolv minuter långa spåret Uncage My Sanity är ett bra exempel på när doom/döds metal kan gränsa till den progressiva musikgenren. En rad ”progband” började också sin musikaliska bana i den hårdare skolan med growl och senare tog sig an en allt mer progressive inriktning inklusive skönsång. På spåret Protean liksom favoritlåten Uncage My Sanity blandas också ordinär sång med growl om än i liten omfattning. Albumets röda tråd med långsam melankoliska alster i mörkrets tecken samt instrumentala variabla inslag ger mersmak och tidigare nämnda band känns som en stark inspirationskälla.

Nailed to Obscurity – King Delusion
Apostasy Records

01 King Delusion
02 Protean
03 Apnoea
04 Deadening
05 Memento
06 Uncage My Sanity
07 Devoid
08 Desolate Ruin

http://www.nailedtoobscurity.com

https://www.facebook.com/nailedtoobscurity

 

Betyg: 6,5/10

Conny Myrberg

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.