E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

 

 
 

 

 

LOVER UNDER COVER – Into The Night (Escape Music)

 

01 A Fight
02 Into the Shadows
03 Miracle
04 Toy Soldier
05 Crushing Stones
06 Life Is Easy
07 Playboy No 7
08 The Game Is On
09 Fantasy Man
10 Closer To the Truth
11 No Place Like Home

 

 

Lover Under Cover har kanske tuffat till sig något här och där men utan att förlora sin känsla för melodier. Det är samtidigt en ganska jämn skiva men har ändå sina variationer. En del låtar ”smäller” inte på lika mycket vilket är välkommet just för dynamikens skull. Jag tycker personligen att denna skiva är bättre än den förra. Det är fler starka låtar och det märks att bandet utvecklas.


Då cover-valen på förra skivan var bra men kanske inte lika bra framförda så har de skärpt till sig nu. Martikas gamla ”Toy soldier” känns både igen och låter egen på samma gång. Aningens bättre än originalet faktiskt. Rysare!
Gillar även ”Fantasy man” för att den är lite mjuk och suggestiv. ”Miracle” rockar på bra också och har en skön orgel i introt, bra och livsbejakande låt. ”In to the shadows” är dock i mina öron skivans vinnare! Grymt bra låt. Känns redan som en klassiker.


Om man ska klanka på något så får det bli att en del låtar kunde vara lite starkare eller med lite mer twist. Det låter bra men ändå en gnutta standard. En del refränger går lite på tomgång kan jag tycka. Exempelvis ”Life is easy” har en snygg gitarrslinga men tyvärr faller det lite med refrängen. Samma sak med ”The game is on”. Den är bra men trist refräng. ”Playboy no 7” är lite störande för att den har Diamond Heads ”Am I evil” precis innan refrängen. Kul låt annars om man kommer förbi denna spärr. Lite som gamla spralliga Black n Blue ungefär.


Personligen hade de gärna fått haft någon egen ballad också på skivan då Mikael Erlandssons röst passar så bra till lugnare låtar också. Antar att de spar detta till det lite softare Last Autumn´s Dream. Trots mina invändningar en genomgående bra skiva med några toppar.

www.loverundercovertheband.com

Facebook

 


7 / 10

Peter Dahlberg

 

Intervjun med Mikael Carlsson basist i LOVER UNDER COVER läser du här:


 

 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna