E-Mail

info@artrock.se

 

Intervju

 

ArtRock MySpace

 

 

 

Ian Mosley - Marillion (Sweden Rock Festival 5/6-2009)

(av Mikael Nyrén)


 

Hej och tack för att ni fixade så att vi kunde genomföra den här intervjun. Hur känns det inför spelningen?

 - Det är ett kort sett på 70 minuter. Vi har försökt välja rockigare låtar men det kanske ändå inte är tillräckligt. Vi är egentligen inte så tunga som andra band här, så vi får se hur det går. Jag föredrar att spela under kvällstid. Det är härligare atmosfär. Nu går vi på klockan tre, det regnar och vi har inte hunnit göra något riktigt soundcheck så jag hoppas att vi kommer att höra varandra…

 

Vad är framtidsplanerna för Marillion?

 - Vi skall till Bulgarien nu och efter det så skall vi in till studion och börja arbeta på en unplugged CD.

 

Vilka låtar kommer ni att ta med på skivan?

 - Det vet jag inte ännu men vi har en lista på massa låtar som vi vill ha med. Det kommer att bli svårt att välja. Det blir lite annorlunda versioner av våra låtar.

 

När räknar ni att bli klara med plattan?

 - Förmodligen i slutet av året.

 

Kommer ni till Sverige på den kommande turnén?

 - Jag har tyvärr inte koll på det just nu. Jag hoppas det.

 

Vilka är dina favoritskivor med Marillion?

 - Nya CD´n ”Happiness is the road” är jag väldigt nöjd med. Vi har precis varit på turné med den skivan och jag har njutigt av varenda show. ”Marbles” är en annan skiva som jag verkligen gillar. Det är svårt att välja favoritskivor, jag har egentligen lättare att välja ut låtar.

 

Kan du nämna några låtar?

 - Jag gillar att spela ”Easter” live´, den har ett väldigt snyggt arrangemang. ”The great escape” från ”Brave” är en låt jag tycker mycket om och ”Neverland”.

 

Tar ni ”Neverland” i kväll?

 - Ja det gör vi.

 

Härligt. Vad tycker du om att spela i Sverige?

 - Det är alltid lite svårt att ta sig till Scandinavium men när vi väl är här så trivs vi väldigt bra.

 

Vad tycker du om att spela på festivaler?

 - Det är verkligen kul. Det har varit roligt att träffa t.ex. Mike Portnoy från ”Dream Theater”. Vi har träffats många gånger innan och har mailkontakt med varandra. Men nu var det länge sedan vi träffades.

Har du några projekt vid sidan av Marillion?

 - Det var länge sedan nu. Jag har fått en förfrågan om att göra en soloplatta med någon från grekland. Jag har lyssnat på det och om det finns tid för det så kanske det blir av. Jag har inte haft tid med soloprojekt utan satsat allt på Marillion.

 

Det gillar jag! Vad lyssnar du själv på för musik?

 - Bl.a. “System of the down” och “Pink Floyd”. “Slipknot” såg jag live för några veckor sedan. Jag gillar showen. Jag önskar att vi skulle ha den  budgeten och möjligheten att göra sådana shower. Tool gillar jag. Jag har tyvärr inte sett dem live men de skall vara väldigt bra. Duktiga musiker. Min son som är 21 år får mig att lyssna på många nya band. Så det är hans fel. (skratt) Själv spelar han gitarr. Men egentligen är svaret på frågan att jag lyssnar på det mesta.

 

Ni i bandet verkar verkligen trivas med varandra.

 - Ja, vi trivs verkligen tillsammans. Vi har spelat väldigt länge nu och det är kul att vi fortfarande håller ihop. Jag säger det nu, så vi splittras säkert imorgon. (Skratt)

 

Vad gör du när du är på turné och inte spelar?

 - När man är på turné är det mest att sitta i bussen, spela och åka till nästa ställe. I bussen lyssnar jag på musik, läser, vi snackar lite och ser på film. Man kan inte stanna uppe sent och ta ett glas efter varje spelning om man ska orka med en hel turné. Det är först då man har några spelningar i rad och sen har en helt ledig dag man kan vara uppe längre och ta ett glas eller så. Man blir ju inte piggare med åldern… Dom som festar och dricker mest är vår crew, redan på den tidiga Marillion tiden var det de som höll igång längst.

 

Ska du titta på något mer band här på festivalen?

 - Ja, Jag ska titta på ”Motörhead” lite senare. Senast jag träffade Lemmy satt han vid en enarmad bandit i Las Vegas. Jag skulle jätte gärna vilja se ”Dream theater” imorgon men vi är tyvärr inte kvar då. Jag stod och tittade på ett annat band tidigare idag med Mick Portnoy från ”Dream Theater” och trummisen spelade väldigt fort på bastrummorna. Då Mick sa till mig: Jag önskar jag också kunde spela så fort så länge. Och då säger jag till honom, att det gör du ju redan! (skratt)

 

Tusen tack för intervjun, vi ses längst fram vid scenen!

 

- Tack själv!

Fler foton från Sweden Rock Festival länk

 

www.marillion.com

www.myspace.com/drummerianmosley