E-Mail

info@artrock.se

 

Intervju

 

ArtRock MySpace

 

 

 

Rob Sowden, sångare i Arena.


(av Lars Nyrén)

Text och bild Lars Nyrén:

 

 


 

Hur känns det att komma ut och spela igen?

- Det känns bra efter ikväll. Vi har inte spelat på lång tid nu men det är en njutning varje gång att få spela med det här gänget. Vi kan vara ifrån varandra lång tid och sedan bara fortsätta att spela direkt.Hur kommer det sig att ni hade så långt uppehåll?

- Det kändes lagom att ta ett break. Arena hade då hållit på i tio år så det kändes rätt att göra ett uppehåll. Sen har de andra medlemmarna kunnat ta sig tid för andra projekt som ”
Caamora” och ”It bites”.Vad har du gjort medans Arena har haft sitt uppehåll?

- Jag har faktiskt blivit pappa till två barn.Härligt. Hur gamla är de nu?

- En är två år och en är tre och ett halvt år.Då har du inte hunnit med någon soloskiva…(lite skämtsamt)


Nej, du. Det är Arena som gäller när det kommer till musiken. Arena är en ren njutning för mig.Vad tycker du om att spela här på Loreley?

- Jag har personligen länge velat spela här. Arena har spelat här tidigare men inte jag. Vi ser fram emot att komma tillbaka hit och spela ett längre set.Det låter bra. Har ni någonting nytt på gång?

- Nästa år planerar vi att göra en ny skiva. Förhoppningsvis blir den klar våren 2010 och i så fall en turné hösten 2010.Kan du avslöja något mer om CD´n redan nu?

- Det är egentligen svårt att säga någonting nu men den kommer antagligen att bli hårdare och mörkare.Kommer ni till Sverige under turnén?

- Vi vill gärna spela i Skandinavien men det är bökigt att ta sig mellan kontinenterna så jag vågar inte lova något.Vilken är din favorit Arena låt?

- Det varierar hela tiden. Just nu är jag väldigt förtjust i ”Skin game”. När det gäller instrumentala låtar så är det ”Riding the tide”, den är fantastisk.Det är den verkligen. Och Arena album?

- Det är en svår fråga. Vilka tycker du själv?Jag förstår dig. Jag skulle inte kunna välja mellan ”The visitor” och ”Immortal?”

- Jag sjunger inte på ”The visitor” men den är riktigt bra. Annars så tycker jag om vår senaste CD ”Peppers ghost”.Jag gillar speciellt den långa låten ”Opera fanatica” från den skivan. Får vi höra den live någon gång?

- Oj. Den kan vi inte framföra. Vi skulle inte kunna ta något mer efter det. Den är för stor!Vad lyssnar du själv på för musik?

- Jag lyssnar på allt möjligt. En hel del progressivt såklart men också t.ex. bluesigt och rockigt som ”Led Zeppelin”.Då tackar jag så mycket för intervjun och håller tummarna för att ni dyker upp i Sverige nästa år.

- Tack själv!

  

Text och bild Lars Nyrén:

 

 

 

www.myspace.com/arenaatverglas