E-Mail

info@artrock.se

 

Intervju

 

ArtRock MySpace

 

 

 

Catrin Feymark vokalist i "One Without".

(av Niklas Johansson)

Foto: JohanTöpel


 

- Hej Catrin jag vill börja med att gratulera till eran debut som är en riktig trevlig ny bekantskap.

Hej Niklas! Tack, kul att du gillar den!

 

- Hur känner du själv inför skivsläppet och är du nöjd med all backup från skivbolag mm?

 Jag ser verkligen fram emot skivsläppet -så skönt att väntan äntligen är över. Vi har sett att skivan fått övervägande bra kritik av recensenterna, så det ska bli kul att se hur resten av lyssnarna reagerar på skivan!

Vi är än så länge helt klart nöjda med samarbetet med Lifeforce. De är ett känt namn med kontakter världen över och många bra band under sina vingar, så det känns kul att vara ett av dem.

 

- Vad fick dig att börja sjunga?

Sången har funnits i mitt liv ända sen jag var liten, så jag kan nog inte peka ut någon annan anledning till att jag började sjunga, än att jag helt enkelt började för att jag upptäckte att jag kunde! :)

 

- Är du skolad sångerska eller möjligen haft en mentor?

 Nej jag är självlärd. Dock har jag tänkt skaffa mig någon form av sångcoachning framöver, man är aldrig fullärd och kan alltid utvecklas!

 

- Har du varit involverad i något annat projekt tidigare och i sa fall vilka?

 Jag sjöng i ett annat metalband tidigare, som även Kenny och Kristofer var med i. Annars har jag sjungit i småprojekt utan större ambitioner, och jag har även medverkat i musikaler under min gymnasietid.

 

- Hur kom du i kontakt med resten av bandet?

Genom att jag spelade i ett band med Kenny, som även spelade i One Without.  På hösten 2008 fick jag reda på att One Without gått skilda vägar med sin sångare och då sökte en ny, och på den vägen är det!

 

- Spelar du något instrument i One Without, på scen/albumet?

Än så länge använder jag bara mig av rösten som instrument. Men man vet inte vad som händer i framtiden... :)

 

-  Många musiker föredrar arbetet i studion och andra vill helst ut till scenen       och möta sina fans. Vilken kategori tillhör du och de övriga i bandet?

Jag tycker att det är jävligt kul att spela in musik, och få se ett fysiskt resultat av sitt arbete i form av en låt eller en hel skiva. Men jag känner att när man arbetar i studion eller repar på sina låtar så ligger alltid tanken i bakhuvudet att man gör allt detta för att sen få framföra sina låtar live. Det är när vi spelar live som jag känner att det är på riktigt, att jag är en riktig musiker. Jag är rätt säker på att resten av bandet känner som jag.

 

- Mattias Wänerstam (Avatar Withi Y) som mixat ert album och masterkillen Dragan Tanakovic (Mustasc , Evergrey, Europe & In Flames) vad fick er att välja just dessa båda herrar och hur nöjda är ni med resultatet.

Vi hade hört vad de presterat tidigare och visste att de var skickliga och trodde att de skulle kunna hjälpa oss att få det soundet på skivan som just vi ville ha. Vi är alla väldigt nöjda med resultatet och tycker de gjorde ett riktigt bra jobb!

 

- Normalt hur går det till när en låt komponeras, exempelvis vem gör musiken/texten och vilken av dessa görs först?

 Vanligtvis kommer någon med en idé till en låt som alla lyssnar igenom och sen arbetar vi tillsammans med låten och utvecklar den. Texterna som skrivs av mig görs oftast efter att musiken är klar. Men i vissa fall har jag redan små utkast och fraser till texter som jag kan plocka ifrån om det känns som att det passar låten, och så jobbar jag utifrån det.

 

- Det vankas väl snart en turné förmodar jag? Har du några speciella spelminnen med bandet som du kan dela med dig av?

Vi har precis börjat jobba med bokningsbolaget The Agency Group, så planeringen är i gång. Förhoppningsvis blir det en turné redan i slutet av detta året eller i början av 2010.

Jag känner att varje spelning är speciell och att man alltid bär med sig nåt speciellt ifrån dem. Men en av de roligaste spelningarna jag känner att vi har haft hittills var på Sweden Rock Festival i år. Det var en jätteskön publik som var jävligt kul att spela för!

 

- Kommer ni i det närmaste att göra en runda som headliner eller möjligen support och med vilka i så fall?

Vi får se vad The Agency Group kokar ihop åt oss! Vi åker gärna som både headliner eller supportband. Att få spela så mycket som möjligt är vår första prioritet nu efter att skivan släpps.

 

- Det verkar som ni överlagt fått positiva reaktioner på plattan vilket måste kännas bra, hur påverkar bra kontra mindre bra recensioner er?

Jag försöker att inte påverkas för mycket av det folk skriver om oss och om skivan, vare sig det är en bra eller mindre bra recension. Självklart blir jag glad av att se att folk gillar oss, men det som är viktigast är trots allt vad jag själv tycker om det vi gör. Och så länge jag är stolt över vad vi gör och känner att jag kan stå för det, så spelar det ingen roll ifall andra skulle hata det vi gör!

 

- Det berömda “The Gothenburg Sound” som säker en del förknippar er musik med, vad tycker du att ni tillfört/utvecklat i denna sk. stil? Eller hur skulle du vilja beskriva er musik?

Jag skulle beskriva vår musik som metal med rock- och popinslag, men jag gillar egentligen inte att kategorisera för mycket, helst skulle jag bara vilja säga att vi spelar musik ;)
Men när det gäller "The Gothenburg Sound" så är det mer i produktionen, mixningen och mastringen som Gbg-metal soundet hörs med sin tyngd.

 

- Standardfrågan som alltid kommer, bandnamnet historien bakom detta?

Eftersom jag inte var med när bandet först bildades så är jag inte riktigt rätt person att svara på hur det gick till. Vad gäller innebörden av det, så håller jag gärna min mening om det för mig själv. Jag tycker lyssnaren själv ska bilda sig en uppfattning om vad det betyder för dem.

 

- Avslutningsvis vill jag tacka dig Catrin och resten av bandet för en riktigt bra debut och önskar er en framgångsrik fortsättning med turnerandet och framtida produktioner. 

Tack själv!

/Catrin Feymark

www.myspace.com/onewithoutsweden