E-Mail

info@artrock.se

 

Intervju

 

ArtRock MySpace

 

 

 

Intervju med Grégory Giraudo och Carl Lindquist i Coexistence

av Peter Dahlberg

 


 

Vad är era närmaste planer?

Carl: Just nu jobbar vi väldigt mycket med att marknadsföra vår kommande skiva, “Flow”, samtidigt som vi jobbar på nya låtar för den kommande skivan. Det är full fart för oss, men vi älskar det verkligen. Att vi fått skivkontrakt stärker oss bara ännu mer och vi känner verkligen att inspirationen är stor just nu. Det är en härlig känsla.

Greg: Det första vi kommer att göra nu är att marknadsföra vår skiva så mycket som vi bara kan. Albumet kommer att släppas den 31 juli i år och vi kommer att behöva jobba tillsammans med vårt skivbolag CD Inzane LLC, så att vi ser till att skivan får så mycket uppmärksamhet som den förtjänar. Vi måste även jobba på att boka in flera livespelningar, så att vi kommer ut och spelar mer än vad vi gör för tillfället.

 

Ska ni ut på någon turné? Förband eller själva. Drömband att vara förband åt?

Greg: Det finns inga planer för en turné just nu, men det är självklart något vi kommer att jobba på inför framtiden. Vi fokuserade väldigt mycket på skapandet av ”Flow” och efter all studiotid vi har lagt ner så känner vi verkligen att vi vill komma ut och spela mer live så att vi verkligen kan visa världen vilka vi är. Men det är svårt för oss såklart, just för att vår skiva inte är släppt än och för att vi fortfarande är ett ganska okänt band. Det bästa för oss skulle vara att få spela på några festivaler eller att få vara förband till några större band. Ett drömband att öppna för skulle vara Dream Theater för att de drar mycket folk och många av deras fans skulle nog kunna tycka om vår musik också.

Carl: Att åka på turné är ju en dröm för oss alla i bandet, men som Greg säger så är det inte någon proritet just nu, mycket för att vår skiva inte är släppt än som sagt och vi känner att det vi måste fokusera mest på nu är att marknadsföra vår skiva så mycket som vi bara kan. Vi har redan några spelningar inbokade i Frankrike i september och vi hoppas även att snart få någon spelning i Sverige. Men som sagt, det är lite komplicerat för oss, just för att jag är den enda i bandet som bor i Sverige, de andra bor i Frankrike. Det krävs planering för att få upp hela bandet hit. Det är därför det oftast är jag som åker ner till dem eftersom det är den enklaste lösningen. Festivalspelningar skulle ju vara det bästa för oss eller att kanske få öppna för något större band. Att få vara förband till antingen Dream Theater eller Symphony X skulle vara en dröm för mig såklart. De båda är två stora band och jag tror att vår musikstil skulle passa perfekt med deras.

 

Hur kommer skivan att distribueras i Sverige/Europa? Går den att beställa på Ginza/CDON eller bara via skivbolaget?

Carl: Ja, den kommer att distribueras lite överallt. Man kan även redan förbeställa den på skivbolagets hemsida: http://www.cdinzane.com/product.php?productid=11470

Om Ginza och CDON kommer att sälja den här i Sverige kan jag inte svara på just nu. Det beror på om de väljer att köpa in den eller inte. Hoppas kan man alltid göra men hur det blir får tiden visa. Vi vet att just denna vecka håller skivan på att distribueras till bl.a. England, Tyskland och Australien. Det känns fantastiskt roligt!

Greg: Skivan kommer att finnas på iTunes, Amazon, Ebay, men även hos de stora skivbolagen Century Media och Nuclear Blast egna skivkataloger etc. Det är verkligen bra promotion för oss. Som sagt, skivan kommer att finnas lite överallt!

 

Vad kan vi vänta oss i framtiden? Jobbar ni på nya låtar? Åt vilket håll utvecklas de i så fall?

Carl: Som jag sa tidigare jobbar vi redan på vårt nästa album och vi håller på för fullt med att skriva nya låtar. Än så länge har vi knåpat ihop några riktiga godbitar och vi känner att den här skivan kommer att vara bättre än ”Flow”, haha! Jag skulle säga att de nya låtarna är mer melodiösa och mer progressiva. Det är kul att vi själva känner att vi utvecklas och att allt som vi skriver just nu faller väldigt naturligt för oss. Vi hoppas på att vara klara med de nya låtarna till hösten och sen gå in i studion tidigt 2013 för att börja spela in det nya albumet.

Greg: Ja, vi jobbar ju som sagt på vårt andra album just nu och vi har redan skrivit 50 minuter musik. Det nya materialet är ännu mer melodiöst och mer progressivt än de andra låtarna från ”Flow”. Det är en naturlig utveckling för oss, precis som Carl säger. Vi försöker absolut inte ändra vårt sound eller något bara för att låta annorlunda. Vi håller oss väldigt trogna till vilka vi är och vad vi vill förmedla. Hur som helst, så behöver folk inte oroa sig, för vi kommer fortfarande ha kvar de tunga gitarrerna, de mäktiga trummorna och de starka sång melodierna, haha! Vi är ett hårdrocksband och det kommer vi alltid att vara. Vi känner en stor inspiration just nu och därför vi vill ju inte vänta fyra år tills vi släpper nästa skiva.

 

Kan du berätta någon rolig incident från inspelningen?

Greg: Inspelningar är inte alltid det roligaste att hålla på med när man är i ett band, just för att det är väldigt ansträngade, samt så är det många fokuserade moment för alla som är inblandade, men självklart kan dåliga skämt uppkomma vid rätt tillfälle ändå, haha! Jag kan inte tänka på något speciellt tillfälle just nu. Dock finns det faktiskt en händelse som inte alls var rolig för mig när det väl hände, haha! På grund av av ett tekniskt problem med min inspelningsutrustning blev jag tvungen att spela in alla kompgitarrer en gång till från början, när jag trodde att jag var klar med allt! Man älskar ju att lägga ner flera dagars jobb på ingenting! Men det är av sådana misstag man lär sig och det är roligt när man kan skämta om det flera månader efter.

Den veckan vi spelade in Carl och hans sång var en väldigt rolig vecka också, trots att den var väldigt intensiv. Vi har alltid så roligt i studion när vi spelar in tillsammans.

 

Carl: Som Greg säger så har han och jag alltid så roligt ihop när vi spelar in i studion. Det är viktigt att man skämtar mycket tillsammans, annars kan det lätt bli lite stelt och det vill man ju inte att det ska bli, haha! Jag kommer faktiskt ihåg en väldigt rolig incident under inspelningarna och det var när Greg och jag spelade in sången för skivan. Detta var en av de sista dagarna av inspelningarna och vi jobbade på låten ”Web of Oppression”. Vi hade skrivit en riktigt häftig brygga till den här låten och vi fick idé att vi skulle spela in flera sångspår med massor av röster, dock så hade vi ju bara mig och Greg. För första gången så spelade vi sång med mig på ena sidan av mikrofonen och Greg på den andra och tillsammans sjöng/skrek vi ut textraderna, haha! Sedan gjorde vi detta ungefär 5-6 gånger och tillslut hade vi skapat en riktigt mäktig brygga med massor av röster! Det lät som att det var en stor folkgrupp som stod och sjöng texten tillsammans, när det i själva verket vara bara jag och Greg gånger fem, haha! Det var verkligen en rolig händelse! Tänk på detta när ni lyssnar på ”Web of Oppression” – vi tycker själva att resultatet blev riktigt coolt!

 

Vilka låtar är ni mest nöjda med? Utveckla gärna lite!

Greg: För mig är det “Akira” som är den sista låten på skivan, just för det stora arbete som vi la ner på denna låt. Det var ett galet åtagande och jag är superstolt över resultatet. Låten kom ut precis så som jag hade föreställt att den skulle göra när jag skrev den: en episk musikalisk resa med många olika atmosfärer och känslor. Låten har ett stort djup. Jag tycker om alla låtarna på skivan för olika anledningar, men ”Akira” är väldigt speciell för mig.

Carl: Självklart vill jag också säga ”Akira”, men för att vara lite annourlunda (haha!), så väljer jag låten ”Web of Oppresion” som är det andra spåret på skivan. För mig är detta en riktigt Coexistence singel. Det här var den första låten som vi la ut på Internet som folk kunde lyssna på och vi har bara fått bra feedback för den. Den är väldigt melodiös och den har många intressanta musikaliska partier. Jag älskar refrängen i låten just för att den är väldigt in-your-face! Den här låten är även av mina favoriter att spela live också. Titelspåret, ”Flow” är en annan favorit, mycket på grund av dess mäktiga refräng och teatraliska verser.

 

Har ni något budskap som ni vill frälsa världen med?

Greg: Först och främst, tack för att ni läser den här intervjun! Kolla in vår musik på vår YouTube kanal: www.youtube.com/officialcoexistence Vi hoppas att ni kommer att tycka om vår musik! Om ni gör det, snälla stöd oss och köp vårt nya album! Om ni gillar mörka och komplexa gitarr riff, mäktiga och melodiösa sångslingor och helt enkelt bra melodiös hårdrock, så kommer ni att gilla vår nya skiva, ”Flow”. Tack så mycket ert stöd!

Carl: Tack för allt ert stöd! Vi hoppas att ni kommer fortsätta att stöjda Coexistence och vår musik. Se till att köpa ett exemplar av vår skiva ”Flow” – ni kommer inte bli besvikna! Håll er uppdaterad och följ oss på våra hemsidor! Carpe Diem..

 

Website: http://www.coexistence-project.com
Facebook:
http://www.facebook.com/OfficialCoexistence
YouTube:
http://www.youtube.com/OfficialCoexistence
Twitter:
http://www.twitter.com/Coexistence_
Myspace:
http://www.myspace.com/coexistenceproject