Crippled Black Phoenix på Musikens Hus

Bomb productions i samarbete med Göteborgs Artrockförening (GARF) presenterar Crippled Black Phoenix (GB) + support A Liquid Landscape (NL) den 18 maj på Musikens Hus i Göteborg.

Crippled Black Phoenix bildades 2004, av medlemmar från bands som Iron Monkey, Gonga, Mogwai, Electric Wizard, Hearts of Black Science m.m. De släppte den 21 mars albumet “White Light Generator”, som markerar gruppens 10-årsjubileum. Bandet, med Justin Greaves som frontfigur fortsätter i samma musikaliska anda som Pink Floyd var med ”Wish You Were Here” 1975. Det är lätt att hitta andra musikaliska influenser i CBP’s musik; Supertramp, Camel, Alan Parsons och Black Sabbath. Det senaste albumet är indelat i två distinkta delar, där den första delen (Black Light) är tyngre och den andra delen mer mörk och melodisk. Bandet har i dag en ny sångare – Göteborgaren Daniel Änghede. I övrigt består de av Justin Greaves, Mark Furnevall, Christian Heilmann, Ben Wilsker, Karl Demata och Daisy Chapman.

Crippled Black Phoenix

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.