First Signal – One step over the line

firstsignal-onestepovertheline
First Signal – One step over the line

 

Oj, detta var en angenäm bekantskap. Här har någon äntligen arbetat med låtarna och slipat bort alla svaga punkter. Vi som gillar AOR kan skratta hela vägen hem från skivaffären. Tänk er en mix av John Parr, Unruly Child, House Of Lords och Dare. Då vet ni hur bra det låter. Det blir sällan uptempo men trots det känns skivan varierad och dynamisk. Kanske för att låtarna emellanåt är mer keyboardbaserade än gitarrbaserade. Det skapar en mer dynamisk ljudbild än om det bara är gitarr förstås. Sångharmonierna är också snygga och Harry Hess är smart nog att använda sin röst så att de inte känns uttjatade. Proffsigt!

Denna sköna skiva kommer nog bli en av favoriterna när året sedan ska summeras. Det är svårt att välja ut några favoriter då alla på ett eller annat sätt håller så hög klass. Det var sex år sedan förra skivan och jag hade inte väntat mig ett så här bra resultat. Det finns andra band som varit borta flera år som släppt skivor tidigare i år och som man bara vill lura ut i ett träsk med kvicksand och gå därifrån. First Signal däremot förtjänar alla hyllningar och jag hoppas verkligen denna skiva blir en framgång. Den förtjänar verkligen det!

First Signal – One step over the line
Frontiers Music Srl

1. Love Run Free
2. Love Gets Through
3. Still Pretending
4. Broken
5. Kharma
6. Minute Of Your Time
7. She Is Getting Away
8. December Rain
9. Weigh Me In
10. Pedestal
11. One Step Over The Line

 

Betyg: 8 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.