Devin Townsend Project – Pustervik/Göteborg 23/2-2017

En ordinär konsert är en sak, hur recenserar man en med ett geni kontra smått galenskap som samtidigt verkar ha alla bokstäver 🙂 Naturligtvis är det en del av framträdandet och helhetskonceptet.

Sett Devin Townsend Project ett antal gånger och är lika fascinerad vid varje tillfälle, denna ljudmatta och mannen i fråga är bara så smittsamt medryckande. Z2 och Rejoice inleder kvällen med en ljussättning i blått och Night tar sedan vid, jag sneglar mot publiken och ser bara leenden. Ja Devin har den inverkan på åskådarna vare sig det är på de stora arenorna eller klubblokalen. Stormbending och Failure från senaste släppet ljuder nu ut i högtalarna.

Det är inte bara musiken som drar till sig publikens  uppmärksamhet, Devin är även mästare i mellansnack med sina hypervassa kommentarer. Några lugnare alster med Hyperdrive och Where We Belong innan det åter blir fullt ös och tunga Planet of the Apes samt Ziltoid Goes Home levereras. Nu verkar det som om det är publikens tur att ha alla bokstäver, fullt ös i lokalen. Mr Townsend är inte bara ett musikaliskt snille, han behärskar det vokala från tyngsta growl till de till högsta tonerna i skönsången. Tunga Suicide står på tur och en av mina favoritlåtar med Devin den härliga Supercrush! . March of the Poozers måste vara den ultimata publikfriaren, ett sånt härligt gung! Det är bara att insupa stämningen i den fullsatta lokalen. Denna teatraliska afton avslutas ”med  mycket av allt ljudmattan” Kingdom.

Naturligvis vill vi ha mer och den sedvanliga extranumret körs, nu Ih-Ah!  akustiskt version och Devin kör solo med sin gitarr. Han frågar vad ” här ej namngivna ord” heter på svenska. Publiken svarar enhälligt och sjunger med i allsången. Bandet ansluter och efter Higher är det jag som går hem med ett leende på läpparna och förmodligen har alla bokstäver.

Betyg: 9/10

1 svar på ”Devin Townsend Project – Pustervik/Göteborg 23/2-2017”

  1. Devin Townsend är en fantastisk musiker/underhållare
    Recension som väl stämmer med vad jag upplevde.
    Vi gick nog all hem med ett stort leende på läpparna, vilken redan infann sig när Devin Townsend dök upp som lite spanare i environgerna, före han skulle spela.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.