Grand Design – Thrill of the night

GRAND_DESIGN_Thrill_of_the_Nite
Grand Design – Thrill of the night

Det är sleazigt och det är feta körer och grandiosa refränger. Mixa Mötley Crue med Kix och Def Leppard så hamnar ni ganska nära hur svenska Grand Design låter idag. Tidigare har soundet varit mer fokuserat på Def Leppard men på denna platta har de utvecklat soundet och låter mer som ett glamband från 1986-1987. Med det vill jag inte säga något negativt. Många av mina favoritskivor kommer från dessa år. Jag har alltid gillat när man överproducerar lite istället för att komma så ”jordnära” som möjligt på skivor.
Det är grundaren och sångaren Pelle Saether som producerat och det låter väldigt bra. Framförallt arrangemangen är grymma. Lite fetare trumljud kunde det kanske varit och klarare ljud. Jag bara tänker att när man ändå är på gång så varför inte gå hela vägen? Men det är bara för att jag själv älskar ett fett trumljud. Sedan kanske de också ville sleaza till det lite?
Men vilka låtar de fått till denna gång. De radar upp hit efter hit. Låtordningen är också smakfull och lagd med eftertänksamhet. Helt klart deras bästa och jämnaste skiva hittills. Kanske lite väl gitarrbaserad. Hade önskat att någon låt kunde vara lite mer keyboardstyrd för att väga upp det lite. Nu tänker jag typ King Kobra men det är kanske inte den vägen de vill gå. Som sagt är de mer sleaziga här än tidigare. Gillar ni det så är det bara att tuta och köra! Jag tycker den ändå är genomgående bra med några toppar.
Favoritspår: 10 outta 10 och Get up n love someone

Grand Design – Thrill of the night
AOR Heaven

1. U Got Me Good
2. Rawk N Roll Heart Attack
3. The Rush Is Gone
4. 10 Outta 10
5. When The Greatest Love Of All Kicks In
6. Rip Iddup
7. Get Up N Love Someone
8. You’re The Only One
9. Who’s Gonna Rawk You Tonite
10. Thrill Of The Nite

www.granddesignrocks.com

 

Betyg: 7 / 10

Peter Dahlberg

 

2 svar på ”Grand Design – Thrill of the night”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.