Houston – Relaunch II

Houston - Relaunch II
Houston – Relaunch II

En ny platta av det softa AOR-bandet Houston är i faggorna. Denna gång släpper de ett gäng covers och några nya spår. Bäst lyckas de i de två första låtarna som passar dem som handen i handsken. Justice for one som John Farnham sjöng i den gamla kultfilmen Savage Streets från 1984 är ett smått genialt val. Kanonlåt och bra framförd. Likaså Love is blind från 1981 visar sig passa Houston kusligt väl.

Därefter sjunker plattans underhållningsvärde ganska drastiskt. De nya låtarna lyckas inte matcha skivans starka inledning även om Downtown är en hyfsad låt. Resterande covers som är av mer nutida art är också trist arrangerade och låter mer som något från Idol. Jag kan visserligen förstå att de inte bara vill spela in gammal obskyr AOR, men ändå, vad najs det hade kunnat bli. En platta i stil med de två första låtarna hade varit kalas.

Kritikern i mig vill även kommentera bandets lite fantasilösa och försiktiga arrangemang. Det är väldigt schablonmässigt. Någon slags ny krydda kan de väl slänga in i konceptet. Trots det får den betyget godkänt tack vare Justice for one och Love is blind samt för den egna kompositionen Downtown .

Houston – Relaunch II
Live wire/Cargo Records

 

1. Justice For One (Originally by John Farnham 1984)
2. Love Is Blind (Originally by John O’Banion 1981)
3. Counting Stars (Originally by One Republic 2013)
4. Souls (Originally by Rick Springfield 1983)
5. Don’t Look Back (Brand new from Houston)
6. Cruise (Originally by Florida Georgia Line 2012)
7. Do What You Want  (Originally by Lady Gaga 2013)
8. Our Love (Brand new from Houston)
9. Downtown (Brand new from Houston)
10. Standing On The Moon (Brand new from Houston)

Betyg: 5/10

Peter Dahlberg

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.