Bass Drum of Death – Rip This

Bass Drum Of Death - Rip This
Bass Drum Of Death – Rip This

Mississippibördiga John Barrett har tidigare släppt två album under namnet Bass Drum of Death (stilpoäng på ett sådant bandnamn) där han gjort allting själv. Nu har han anlitat, som jag förstår det, både en trummis och en basist men om det skulle påverka slutresultatet är jag skeptiskt till. Tidigare album har varit skitig och spretig garagerock som varit hyfsat underhållande men inget jag har fastnat för. Nya given Rip This håller sig till samma recept men det är mer polerat denna gång vilket faktiskt är till en fördel i detta fall och känns som en naturlig utveckling. Inledande Electric är rullande och medryckande riffrock medan efterföljande Left for Dead har en mustig punkrockaura kring sig. Bäst på skivan är svängiga Everything’s the Same som även den andas lite punkig attityd medan Nirvana-osande Sin is in 10 höjer temperaturen med ett mer sluggande uttryck. Ungefär där slutar de lite djupare avtrycken att sättas. Resten av skivan är dock helt okej, om än lite anonym, garagerock med ett modernt snitt och Barretts ljusa och lite småskrikiga sång kan vara lite för enformig i längden. Jag kommer ibland att tänka på ett lite fuzzigare The Hives som kryddat sin musik med både Nirvana och Ramones. Det är nog där någonstans som Bass Drum of Death kommer hitta sina fans även om de behöver höja sin lägstanivå några pinnhål i framtiden.

Bass Drum of Death – Rip This

Innovative Leisure/Border Music

  1. Electric
  2. Left for Dead
  3. For Blood
  4. Everything’s the Same
  5. Sin is in 10
  6. Black Don’t Glow
  7. Burns my Eye
  8. Lose My Mind
  9. Better Days
  10. Route 69 (Yeah)

www.bassdrumofdeath.com

Betyg: 6/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.