Sister Sin – Black Lotus

Sister Sin - Black Lotus - 2014

Sister Sin – Black Lotus

Efter tolv år i branschen så börjar nu Sister Sin etablera sig på allvar och då är det lätt att släppa lite på tyglarna och börja experimentera. Men den fällan faller inte svenskarna i även om nya given Black Lotus bjuder på några nya spännande element. De drar snarare upp tempot och skruvar till hårdheten ytterligare ett snäpp. Att de alltid har spelat stenhård rock med rötterna i så väl Mötley Crües som W.A.S.P.s musikaliska gener hör vi fortfarande men nu påminns jag istället om klassisk heavy metal som till exempel Accept. Inledande dubbelkäftsmällen med Food for Worms och Chaos Royale är så förkrossande hård och attitydstinn att man nästan kippar efter andan. Sylvassa riff, ett benhårt sväng och en pissförbannad Liv Jagrell som än en gång bevisar att hon är en av de främsta kvinnliga frontpersonerna inom metal idag pekar ut riktningen. Au Revoir bryter av en aning med en mer episk refräng men fortfarande med samma intensitet i musik. Därför kommer Desert Queen och Count Me Out som en skön andningspaus med lite mellantempo och mer melodiösa tongångar där den sistnämnda även fått sig en liten symfonisk touch. Stones Thrown känns dock aningen anonym vilket så även är fallet med Ruled by None och avslutande Sail North vilket drar ner betyget en aning. Dock sticker The Jinx ut mitt i allt med sin akustiska inledning och symfoniska crescendo. Inte skivans bästa spår men passar helt klart in i bandets lite nyare musikaliska skrud. Personligen föredrar jag nog bandets tidigare plattor som drar mer åt det rockiga hållet men jag kan heller inte värja mig för deras ettriga heavy metal som i vissa fall håller riktigt hög klass. Tyvärr känns albumet lite för jämntjockt för att det skall kunna bli ett högre betyg. Det finns en viss variation men efter ett tag känns det lite som att låtarna går in i varandra och allt flyter till slut ihop. Men det är på intet sätt dåligt. Sister Sin visar att de är en metalkraft att räkna med även i framtiden och Black Lotus är ett styrkebesked som heter duga.

Sister Sin – Black Lotus
Victory/Border Music

1. Food for Worms
2. Chaos Royale
3. Au Revoir
4. Desert Queen
5. Count Me Out
6. Stones Thrown
7. The Jinx
8. Ruled by None
9. Sail North

www.sistersin.com

 

Betyg: 7/10

Ulf Classon

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.