Katatonia – Sanctitude

katatonia-Sanctitude
Katatonia – Sanctitude

Bolaget Kscope släppte 2013 Katatonia`s omarbetade version av albumet Dead End Kingsnu med titeln Dethroned & Uncrowned. Här fick bandet möjlighet att framföra en mer progressivt vinklad version. 2014 var det dags att Entra vägarna med densamma, nu som en ”Unplugged” variant tillsammans med andra klassiska Katatonia alster. Konserten från London spelades också in vilket nu blivit förevigad via CD/DVD och fått titeln Sanctitud.

Sveriges kanske inom genren mest kända ”mörk”progressiva rockband fick här visa en annan sida från sitt vanliga framträdande. En akustiskt och även en kanske mer atmosfärisk attribut till sitt unika sound. Med stearinljus och gästande musiker som Bruce Soord (The Pineapple) blir också här inramningen unikt. Måste erkänna att jag är svag för tillbakadragen musik även om det riktigt hårda tar ett större anspråk i mitt musiklyssnande. Här får man alla önskningar tillgodosedda gällande musik för själen med atmosfäriska ljudmattor och texter som berör.

Bandet hade en del medlemsbyten halvåret innan giget och under konserten påpekar Jonas Renske gruppens nervositet inför spelningen. Det presenterades även en hel del spår som aldrig tidigare framförts live och med facit i hand skulle de inte behövt var nervösa då framförandet gick hur bra som helst. 17 låtar som verkligen känns sammansvetsade till en enhet och visst kan vi gå igenom var och en men styrkan är här ändå helheten. Jag vill dock framhäva den underbara The One You Are Looking For Is Not Here med gästande Silje Wergeland från The Gathering, Lethean och naturligtvis en stor favorit Sleeper.

Ser med stor tillförsikt till kommande skivsläpp från ett band som levererar trots diverse medlemsbyten genom åren.

Katatonia – Sanctitude
Kscope

1 In The White
2 Ambitions
3 Teargas
4 Gone
5 A Darkness Coming
6 One Year From Now
7 The Racing Heart
8 Tonight`s Music
9 Sleeper
10 Undo You
11 Lethean
12 Day
13 Idle Blood
14 Unfurl
15 Omerta
16 Evidence
17 The One You Are Looking For Is Not Here

http://katatonia.com

 

Betyg: 8/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.