FM – Heroes and villains

FM HnV
FM – Heroes and villains

Ovanligt hårt omslag för att vara FM. Vill de komma in i diverse MC-klubbar månne?. Inledande Digging up the dirt är även lite tyngre än vad vi är vana vid. Sedan kör de en Def Leppard-cover, Animal. Nähä, You´re the best thing about me hette den visst och är egenkomponerad. Sångaren Steve Overland är fortfarande gruppens starkaste ingrediens. Hans röst är lika bra som alltid.

Låtarna då? Sommardoftande Life is a highway ger en viss glädjekänsla. Speciellt i refrängen. Tänk Night Ranger. Balladen Incredible är en väldigt fin sång som jag misstänker att de försökt skriva i boy band-stil. Hur som helst är den klockren med Steves känsliga röst. I mina öron plattans stora hit.

Gillar även Shape I´m in som minner lite om forna tider. Likaså den lite synth-bloppiga I want you är en favorit. Finns ett par spår till som inte är så tokiga men avslutande akustiska balladen Walking with angels lyfter dessvärre aldrig. Tror jag mest stör mig på den lite väl sockersöta texten här.

Sammanfattningsvis ändå en jämnstark skiva med en viss sommarkänsla. Kan tänka mig att de vill att man cruisa i bilen med detta som bakgrundsbrus. För er/oss som fortfarande väntar på Tough it out II så får vi hålla oss till tåls ännu ett tag, men tycker ändå att de börjar närma sig. Detta är klart starkaste skivan sedan comebacken 2010!

Favoritspår: Incredible

FM – Heroes and villains
Frontiers Records

1. Digging Up The Dirt
2. You’re The Best Thing About Me
3. Life Is A Highway
4. Fire & Rain
5. Incredible
6. Call On Me
7. Cold Hearted
8. Shape I’m In
9. Big Brother
10. Somedays I Only Want To Rock & Roll
11. I Want You
12. Walking With Angels

www.fmofficial.com

 

Betyg: 6,5 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.